Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de vaka sayısı artan yeni tip korona virüse (Covid19) karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. İlgili birimler tarafından alınan tedbirleri yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın malzeme desteği sağladığı Gençlik Merkezleri de yüz koruyucu siperlik üretimine başladı. Bu kapsamda İnegöl, Yunusemre, Osmangazi, Nilüfer ve Gemlik Gençlik Merkezlerinde görevli gençlik liderleri ile gönüllü gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığının sağladığı olanaklar ile yüz koruyucu siperlik üretimine başladı.

GÜNDE 500 MASKE ÜRETİLİYOR

Yüz koruyucu siperlik maske üretimine geçen gençlik liderleri ile gönüllüler, gerekli tedbirleri alarak üretime devam ediyorlar. Günde ortalama 500 adet siperlik maske üreten gençlik liderleri, kendi aralarında görev bölümü yaparak sosyal mesafeyi korunması şartıyla gerekli tüm önlemeleri alarak işe başlıyorlar. Kimisi yüz koruyucu siperliğin maske plastik aksanını yaparken, kimileri de birleştirme işlemi yapıyor.

BİR YANDAN ÜRETİLİYOR, DİĞER YANDAN DAĞITILIYOR

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

İnsan sağlığının herşeyden daha önemli olduğunu söyleyen Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak, devletimizin salgının yayılma hızının önüne geçilmesi noktasında tüm kurumlarıyla seferber olduğunu belirtti. Koronavirüse karşı büyük bir mücadele veren sağlık çalışanlarına destek olmak için Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde başlatılan çalışmayla Gençlik Merkezlerinde üretilen korumalı maskeler ile destek verdiklerini belirten Başparmak, Gençlik Merkezi çalışanları ile gönüllü gençlerin “biz bize yeteriz, bu mücadelede bizde varız” diyerek duyarlılık göstererek örnek bir davranış sergilediklerini söyledi. Ayrıca Başparmak, üretilen yüz koruyucu siperlikleri ilk aşamada sağlık personeline dağıtılması için Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildiğini belirtti.