12-13 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen dış denetim sürecinden yine tam not alan Bursagaz, ISO 22301 sertifikasının devamlılığını sağlamış oldu. Bursagaz, ISO 22301 sertifikasıyla acil durumlara karşı kritik süreçlerinin devamlılığını sağlamayı ve kesinti durumunda süreçlerin hedeflenen zamanda tekrar ayağa kaldırmayı hedefliyor.

Geçen yıldan farklı olarak CICERT tarafından yapılan denetimde, Esentepe, Nilüferköy ve Ovaakça tesisleri ziyaret edilerek denetimden geçti. Açılış toplantısıyla başlayan ve ziyaretlerle devam eden dış denetim sonunda, Bursagaz’ın genel değerlendirmesi yapıldı. Denetim ekibinin gözlem ve tavsiyelerini de bildirdiği toplantıda, sertifika sürekliliğini etkileyecek herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmadığı kaydedildi.
Tüm denetimlerden başarılı bir şekilde geçtikleri için mutlu olduklarını belirten Bursagaz Yönetim Sistemleri Müdürü Halit Yılmaz, “Bursagaz olarak, iş sürekliliği politikamız çerçevesinde toplumun can güvenliğinin ve sağlığının korunması, müşterilerimize güvenli ve sürekli doğal gaz arzının sağlanması hedefiyle hareket ediyoruz. Bu hedefimizin bir parçası olan Toplumsal Güvenlik ve İş Sürekliliği Yönetim Sistemi sertifikamızın dış denetimini başarılı bir şekilde geçirerek, sertifikamızın devamlılığını sağladık. Denetim sonucunda ortaya çıkan genel tablonun ve aldığımız tavsiyelerin, önümüzdeki çalışmalarımız açısından yararlı olacağını düşünüyoruz. Denetimlerden alnımızın akıyla çıkmamızda en büyük paya sahip olan değerli çalışma arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz” diye konuştu.
Bursagaz, ISO sertifika programlarıyla müşterilerine ve iş ortaklarına kesintisiz hizmeti garanti altına almayı hedefliyor.