Semih ŞAHİN

Bursa'da yoğun bir nüfus kitlesine sahip olan Ağrılılar, örf, adet ve geleneklerini Bursa'da yaşatabilmek için çalışmalarına hızla devam ediyor. Akşam yemeğinde bir araya gelen Bursa Ağrı İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bursa'da 100 bin civarında Ağrılı olduğunu dile getiren dernek başkanı Erhan Öztürk, Ağrılıların Bursa ekonomisinde yüzde 18'lik bir payının olduğunu söyledi.

 HİÇ BİR ZAMAN UNUTMADIK

 Öztürk, "Ağrıyı temsil etmek adına ekibimizle elimizden geldiği kadar ilimizi temsil etmek için gece gündüz çalışıyoruz.  Doğduğumuz toprakları terk edip doyduğumuz  topraklara geldik. Biz bu topraklarda yaşantımızı sürdürürken örfümüzü, adetimizi,  kültürümüzü hiç bir zaman unutmadık. Ağrı ili ve ilçeleri olarak yönetim kurulundaki arkadaşlarla beraber yaptığımız istişarelerin  en önemlisi Ağrı ile Bursa arasında köprü vazifesi göreceğiz. Bizim her zaman önem verdiğimiz doğduğumuz topraklar ne kadar  önemliyse, doyduğumuz topraklar da o kadar önemlidir" dedi.

 Ekonomiye katkımız büyük

 Başımız Ağrı Dağı kadar dik, göğsümüz Bursa Ovası kadar geniş siyasi partilerin artık Ağrılıları da düşünmesi gerektiğini dile  getiren Erhan Öztürk, Bursa'da her alanda güçlü bir yapıya sahip olduklarını söyledi. Öztürk, "Bursa'da yaşayan Ağrılıların  ekonomiye katkısı yüzde 18'dir. Bizler her alanda varız. Gıda, tekstil inşaat vb. Burada bizlere bağlı üyelerimizle beraber 100 bine  yakın Ağrılı Bursa'da yaşamaktadır. Başımızın Ağrı Dağı kadar dik, göğsümüz Bursa Ovası kadar geniştir. Bunun sebebi ise bizlerin doğduğumuz topraklar ile doyduğumuz topraklar arasındaki bağı sağlam kurmamızdır. Bundan sonra siyasi partilere de çağrımız şudur; inanıyorum ki bu toplantının akabinde siyasi parti temsilcileri de ağrılıları artık göz ardı etmeyecektir. Bizler Bursa'da yeterince siyasette temsil edildiğimizi düşünmedik ve yeni yeni bir kaç noktada güçlü gelmeye başladık. Bunun daha üst noktalara gelebilmesi için yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber sıkı çalışacağız" ifadelerini kullandı.