Fulya GÜVEN

Bursa Yozgatlılar Dernek Başkanı Ahmet Aslan ve yönetimi tarafından organize edilen geceye Bursa AK Parti Milletvekili Zekariya Birkan, Bursa CHP Milletvekili Erkan Aydın ve NurhayatAltaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, BESOB Başkanı Arif Tak, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, eski Milletvekilleri ve siyasi partilerin il başkanları, BİLDEF Genel Başkanı Mustafa Dursun ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Yozgatlılar katıldı.

AYNI AŞK VE HEYECANLA DEVAM EDECEĞİZ

Açılış konuşmasını yapan Bursa Yozgatlılar Dernek Başkanı Ahmet Aslan, kendilerini bu anlamlı gecede yalnız bırakmayan protokol ve kardeş il derneklerine teşekkür etti.Aslan, “Zorlu bir mücadeleden sonra derneğimizi, ayakları üzerinde duran, ihtiyaç sahibi olan onlarca aileye gıda,yakacak,eğitim masraflarını karşılayabilecekleri yardımları yapabilir duruma getirdik. El-Bab’ta şehit düşen kardeşimiz vehemşehrimiz Uzman Çavuş Ferhat Demir’in babası Bahri Demir de bizleri kırmayarak bu anlamlı gecede bizlerle birlikte oldu. Derneğimiz geçmişte hangi misyonu üstlendi ise aynı aşk ve heyecanla gelecektede devam edecektir“ dedi.

Geleneksel Arabaşı yeme yarışması

Dernek Başkanı Ahmet Aslan’ın ardından selamlama konuşmasını yapmak üzere Milletvekilleri Zekariya Birkan, Erkan Aydın, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Belediye Başkanları Mustafa Bozbey, İsmail Hakkı Edabali, Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun sırasıyla konuşmalarını yaptı. Konuşmaların ardından geleneksel Arabaşı yeme yarışması düzenlendi. Yarışmanın sonunda 1. olan Muhammed Gül’e çeyrek altın verilirken ilk 4’e giren yarışmacılara çeşitli hediyeler takdim edildi. 15 Temmuz gecesinin efsane Bölge Komutanı Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı emekli Tümgeneral Seyfullah Saldık’a ise göstermiş olduğu kahramanlık için Uludağ Üniversitesi Rektörü YusufUlcay tarafından plaket takdim edildi. Şehit babası Bahri Demir’e ise Tümgeneral Seyfullah Saldık tarafından Türk Bayrağı ve Kuran’ı Kerim hediye edildi. Gece, Yozgatlı sanatçı Erkan Saltabaş’ın verdiği halk müziği konseri ve beyaz eşya- mobilya çekişi ile sona erdi.