Osman GÜRÇAY

Bursa Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği, büyük bir özveri ile çalışarak, özellikle son yıllarda Bursa’nın sanat hayatına Türk Sanat Müziği alanında büyük katkıları olan derneklerinin kurucusu, son döneme kadar şefi ve onursal başkanları Bestekar, Sanatçı Kutlu Payaslı adına bir vefa gecesi düzenledi. Bu önemli gecenin bir başka kahramanı ise projeye hayat veren Şef Remzi Çelikyay oldu.

Böylesine değerli ve önemli sanatçılar adına düzenlenen gecelerde sanatçının kendisinin bizatihi katkısının bulunmasının ayrı bir güzelliği oluyor.

Kutlu Payaslı Hoca da kendi gecesinin yıldızı olarak geceyi aydınlattı.

KİMLER YOKTU Kİ…

Konserin ilk bölümünde İsmail İşyapan, Oktay Akçalı, Yeliz İşinibilir ve Rüya Sani solist olarak sahne aldılar.

Programa Kutlu Hoca’nın TRT İzmir Radyosu’nda görev yaparken öğrencileri olan Selim Öztaş, Neşe Öztaş, Dilek Şafak, Güldehen Marmara, Gülten Yeğin, Tolga Meriç katılarak ve eserler seslendirerek geceye renk kattılar.

Konsere yoğun bir katılım oldu. Bestekâr Necip Gülses, Bestekâr Sanatçı Erdinç Çelikkol, Söz Yazarı Hüsamettin Olgun da geceye ayrı bir anlam yükleyen konuklar arasındaydı.

SÜRPRİZLER GÜLÜMSETTİ

Kutlu Hoca’ya yapılan sürprizler, Selim ve Neşe Öztaş’ın telefonla arayarak katılamayacaklarının özrünü dinlerken bir anda onları karşısında görmesinden ibaret değildi. Koroyu yönetirken koronun ikinci bölümde şarkıya girmemesi ve sessiz kalması ve kahkahalarla onları seyirciye şikayet eden Kutlu Hoca’nın sıcak sözleri anılara kazındı.

Kemençe Sanatçısı Gülten Yeğin’in bestesi olan ve kendisinin de icra ettiği Hicaz Saz Semaisi eşliğinde gösteri yapan Bale Sanatçısı Canan Şahin de hayranlık ile izlendi.

Sahnede eserler icra edilirken ve sohbetler yapılırken barkovizyon görüntüleri de bir belgesel tadında seyircileri büyüledi.

SAĞLIĞINDA KIYMET VERMEK

Bu masal gibi gecenin sonunda Bursa Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İsmail Eren tarafından Kutlu Hoca’ya bir şükran ve anı plaketi takdim edildi.

Kutlu Payaslı, eserleri ve yetiştirdiği sanatçılar ve icrası ile Türk Sanat Musikisi’nin unutulmayanlar bölümündeki müstesna yerini çoktan almıştır.

Ben, sanatçılara hak ettikleri saygının sağlığında ve esenliğinde gösterilmesini çok önemsiyorum. Bu anlamda Kutlu Payaslı adına düzenlenen bu gecenin bütün kahramanlarını, katkıda bulunanları yürekten kutluyorum.