Eda ÖZATA

İnegöl Belediyesi ile kardeş olan Artvin’in Şavşat Belediyesi bağları güçlendirmek ve değerlerine sahip çıkmak anlamında çeşitli temaslarda ve etkinliklerde bulunuyor. Bu kapsamda kardeş belediye olan İnegöl’deki çeşitli programlara katılmak amacıyla Bursa’ya gelen Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Bursa’daki hemşerilerini ziyaret etti. Bursa Artvin Vakfı yönetimi ve Şavşatlı hemşeriler Başkan Öztürk’ü Saklı Bahçe’de ağırladı. Ziyarette Artvinli ve Şavşatlı hemşeriler kendilerini sırayla tanıtarak Artvin ve Şavşat’ın değerlerine sahip çıkmak anlamında neler yapılabilir konusunda istişare edildi.

SİZE SÖZÜM VARDI

Misafirperverliklerinden dolayı hemşerilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, “Beni gerçekten ziyadesiyle mutlu ettiniz ama size karşı mahcubiyetim var. Misafirperverliğiniz hem bizi onore etmiş oldu. Malum biz geçen hafta da kardeş belediyemiz İnegöl’ün davetlisi olarak İnegöl’deydik. Geçen hafta sözümüz vardı fakat bazı sebeplerden dolayı sözümüzü tutamadık. Bu hafta da bu nazik ziyaretinize icabet etmek mecburiyetindeydik. Gerçekten canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

BURASI BİZİM İÇİN BAŞKA

Bursa’ya geldiklerinde kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini vurgulayarak konuşmasına devam eden Başkan Öztürk, “Şavşat’a geldiğimizde umarım misafirperverliğimizden memnun kalmışsınızdır. Elimizden geldiğince sizleri mutlu etmeye gayret ettik. Hakikaten İnegöl, Bursa bizim için farklı bir anlam ifade ediyor. Diğer İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde de hemşerilerimiz var ama İnegöl’e veya Bursa’ya geldiğimiz zaman kendimizi Artvin’de yani evimizde gibi hissediyoruz. Sizin sıcakkanlılığınız ve organik duruşunuz bizim için çok anlam ifade ediyor. Sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Sizler hem bizim hemşerimiz olarak hem de bizim kıymetli elçimiz olarak bu görevi layıkıyla yapıyorsunuz. Gelen misafirlerimizi elimizden geldiğince orada ağırlamaya, hizmet etmeye, Artvin’in misafirperverliğini göstermeye gayret ediyoruz ve edeceğiz. İnşallah daha güzel günlerde hep birlikte olacağız. Güzel günler bizlerin olsun. Allah ülkemize, milletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

Çorbadaki tuz kadar…

Kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek kısa bir konuşma yapanBursa Artvin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Başaran ise, “Artvin’e düzenlemiş olduğumuz gezide birçok ilçeye gittik ama Şavşat Belediye Başkanımız 48 saatini bize ayırdı. Tabi biz de kendisini buraya geldiğimizde bizim onu ağırlamamız çorbadaki tuz kadar olur. Biz Başkanımıza gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bursa’ya şeref verdiler” şeklinde konuştu.

Destek olmaya devam edeceğiz

agazete Genel Müdürü Erdal Şimşek de, “Ben Artvin Şavşat Suloban köyündenim. Biz yerel medya olarak Bursa’da Artvinlinin, Şavşatlının çok olduğunu biliyoruz ama kültürler kaynaşmasında Bursa’dan Artvin’e çocuklarımızın gönderilmesi gibi veya burada yapılanların Artvin ile bütünleştirilmesi konusunda elimizden geldiği kadar destek veriyoruz” diye konuştu.

Değerlerimize sahip çıkmalıyız

Bursa Şavşatlılar Dernek Başkanı Murat Aydın, “Bizim çocuklarımız Şavşat’tan daha yeni geldi. Bilakis çok memnun kaldılar. Bizler gidemiyoruz, ondan dolayı çocuklarımız da gidemiyor ve en çok onlar bu konuda mağdur oluyorlar. Bu konuyla ilgili bir açık var. Ben değerlerimize sahip çıkılması gerektiğine inanan bir insanım. Bu konu şairimizden, yazarımızdan çok daha önemli. Şavşat denilince benim aklıma Hasan Ekinci geliyor. İsmi caddeye verilmiş ama yeterli değil” dedi.

Yatırımlar bölgemiz için önemli

Artvinli Sanayici İş Adamları Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği (ARSİYAD) Başkanı Gürsel Durmuş, Artvin’de değerlerimizi yaşatacak birçok yatırımlar olduğunu ve kendilerinin de bu konuda ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi. “Örneğin; Artvin’de kayak tesisinin olması bile o bölge için çok önemli bir değerdir” diyen Durmuş konuşmasına şöyle devam etti: “Biz bu noktada her alanda Belediye Başkanlarımızın değerlerimizi ön plana çıkarma noktasında çabaları olduğunda bizler de bu birlik ve bu desteği verdiğimizde gerçekten Artvin için güzel şeyler olacağına inanıyorum. Herkesin gösterdiği onurlu çaba için teşekkür ediyorum.”

Hastanemizde en iyi şekilde ağırlıyoruz

Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oktay Çelik de Başkan Öztürk’ü ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken şöyle konuştu: “Başkanımızı burada ağırlarken biz de memleket hasretini biraz da olsun gidermeye çalışıyoruz. Ben yaklaşık 4-5 yıldır Artvin’e gidemedim. Biz Onkoloji Hastanesi olarak oradan gelen hemşerilerimizi en iyi şekilde misafir etmeye çalışıyoruz. Sizleri aramızda görmekten dolayı çok mutlu olduk.”

Sürekli istişare içerisindeyiz

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Düşünsel Şentürk, “Ben yüzde 50 Şavşat’lıyım. Evimizde sürekli Şavşat ve Ardanuç tartışması dönüyor ve genelde Şavşatlılar kazanıyor. Başkanımızı burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Şeref verdiniz. Daha önce başkanımız bizim eski yerimizde de ziyaretimize gelmişti. Her geldiğinde görüşmeye çalışıyoruz. Ben de bulunduğum pozisyon itibariyle hemşerilerimize, Şavşatlılara hizmet etmekten mutlu oluyorum. Hemşerilerimizle ne yapabiliriz konusunda sürekli istişare içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.