Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kentte bağımlılığa karşı öncü adımlar atıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeşilay Cemiyeti Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr Serhat Yamalı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ziyarette, Bursa’da Yeşilay’ın önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Huzur kenti Bursa’da bağımlılıkla mücadelede titiz davranılmasının önemine vurgu yapan Başkan Altepe, “Bağımlılıkla mücadele önemli ve şehirlerde ana gündem konusu. Bağımlılıkla mücadelede nasıl davranırız, kime ne görev düşüyor bunlar önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm sokaklardayız. Bu konuda Yeşilay’a da büyük görev düşüyor” dedi.
Başkan Altepe, Dünya Sağlık Örgütü’nün ana partneri Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalar yaptığını hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak bağımlılıkla mücadelede örnek adımlar atıyoruz. Çeşitli semtlerde toplantılar yapıyor, halkı bilgilendiriyoruz. Bu konuda katkıları bekliyoruz. Yeşilay aktif olsun. Bursa’da, Yeşilay, artık eskisinden daha güçlü. İnsanlara yönelik faaliyet olsun, Yeşilay da gerçek anlamda amacına ulaşsın” diyerek tüm kent dinamiklerinin kararlılıkla bağımlılığa karşı ortak mücadele göstermesi gerektiğini söyledi.

Başkan Altepe, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilay’ın çalışmalarına her zaman desteklediğini sözlerine ekledi. Yeşilay Cemiyeti Bursa Şubesi Genel Sekreteri Suat Arvas ile Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Yaşar Dursun Ay ve Mehmet Raci Arvas’ın da katıldığı ziyarette, Yeşilay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serhat Yamalı, Başkan Altepe’ye Yeşilay kolluğu taktı.