Millet İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa’yı karış karış dolaşmaya devam ediyor. Son olarak Dobruca, Namazgah ve Piremir’de vatandaşla buluşan Bozbey, Yeşil Türbe civarındaki esnafla da bir araya geldi. Basın danışmanının aktardığı habere göre, Millet İttifakı’nın Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun ile birlikte ziyaretlerde bulunan Mustafa Bozbey, teleferiğin, Teferrüç İstasyonu’nun hemen yanında bulunan Piremir Mahallesi’nde kentsel dönüşümden otopark sorununa kadar birçok problem yaşandığına dikkat çekti. Bozbey, Bursa’nın 31 Mart’tan itibaren büyük bir değişim yaşayacağını söyledi.

MAL SAHİPLERİNİN HAKKI KORUNACAK

Bozbey, “Özellikle bu bölgenin ve Bursa’nın sorunlarına neşter vurmak, sorunlarını en aza indirmek için yola çıktık. ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ diyoruz ve biz kentsel dönüşüme insan için şehir, insan için kentsel dönüşüm anlayışıyla bakıyoruz. Vatandaşlarımızın doğup büyüdüğü, çocuğunun düğününü yaptığı, insanlarımızın hikayesi olduğu yerlerde ev sahibi yapmak ve gülümsetmek hedefindeyiz. Bunun yanında sosyal alanları, yeşil alanları kültürel alanları, her yaştan insana hitap edecek hizmetleri o alanda oluşturarak yapmak zorundayız. Kentsel dönüşümün insan odaklı olması, mal sahiplerinin haklarının öncelikli olarak korunması bizim olmazsa olmazımızdır. Büyükşehir Belediyesi de garantör olacak. Büyükşehir Belediyesi elini taşın altına koyacak ve hep birlikte yapacağımız, birbirimizle aynı masa etrafında oturarak, katılımcı bir anlayışla planlama anlayışıyla kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

PROJEDEKİ OTOPARK NEDEN YAPILMADI?

Teferrüç İstasyonu’nda yaşanan otopark soruna da dikkat çeken Bozbey, “Buranın projesinde otopark ve bulvar vardı neden yapılmadı?” diye sordu. Bozbey, “31 Mart’tan itibaren değişim başlıyor. Teleferik'te, Yıldırım'da ve Bursa’nın her yerinde değişim başlıyor” diye konuştu. Millet İttifakı’nın Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun da “Yıldırım hep aynı Yıldırım. Teleferik aynı teleferik. Teleferiği Türkiye’de bilmeyen yok. Ama buraya gelen de yok. Bizim buralara değer katmamız gerekiyor. Teleferik Mahallesi'nde bir daire fiyatı 5 yıl önce 150 bin lirayken bugün 100 bin liraya düşmüş. Bizim bu bölgeye değer katabilmemiz için sizin desteğinize ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

GÜRSU TOKİ’YE YOL SÖZÜ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Gürsu’nun İpekyolu Mahallesi’ndeki Gürsu TOKİ’de de Gürsu Belediye Başkan Adayı Funda Türkcoş Pekiner ile birlikte seçim ofisi açılışına katıldı. Geniş katılımla gerçekleştirilen açılışta Mustafa Bozbey, bölgenin sorunlarına dikkat çekti. Gürsu’dan yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gürsu TOKİ’nin en büyük sorununun kente ulaşım olduğunun altını çizen Bozbey, “Yeni mahalle olmasına rağmen vatandaşlarımız 45 dakikada kente ulaşıyor. Allah muhafaza burada acil bir hastanız olsa yolda vefat eder. Buradaki yolun bir an önce Karahıdır üzerinden ulaşması için projeyi hizmete sokacağız. İnsanlarımızın güvenli bir şekilde merkeze ulaşmasını sağlayacağız” dedi. Bozbey, bölgede su konusunda da sorunlar olduğuna dikkat çekerek, Bursa’nın ve Bursalılar’ın 31 Mart’ı beklediğini söyledi. Millet İttifakı’nın Gürsu Belediye Başkan Adayı Funda Türkcoş Pekiner de “Yol sorununuzu, okulla ilgili, ambulansla ilgili sorunlarınızı biliyoruz. Ben bir eczacıyım ve bu ihtiyaçlarınız temel ihtiyaçlar. İstedikleriniz lüks ihtiyaçlar değil. Bu sorunların hepsini Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mustafa Bozbey ile birlikte gerçekleştireceğiz” sözünü verdi.