Fatih AKKUŞ

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) kongresi yapıldı. Kalabalık bir katılımın olduğu kongre Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Bursa futbolunun en önemli seçimi olarak görülen BASKF seçimlerinde kazanan mevcut başkan Osman Kılıç oldu. Her iki adayında kongre ilanından bu yana bütün futbol kulüplerini gezmesi ve seçim günü gelenleri kapıda karşılaması bir yana baştan sona birbirlerine başarı dilekleri iletmeleri de aslında seçim için “Kavgalı geçecek” söylemlerinin yanlış olduğunu göstermiş oldu. Mevcut başkan Osman Kılıç’ın “Spor’da şiddet ve siyaset istemiyorum” diyerek tribün kardeşliğine vurgu yapması ise gecenin en güzel açıklaması oldu.

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu belki de ilk defa bu kadar centilmence geçen ve yoğun katılımlı bir seçimi geride bıraktı. Seçimi kazanan aday Osman Kılıç’ı ilk tebrik eden de kaybeden aday Cem Gençoğlu oldu. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Bursaspor Kulüp Başkanı Ali Ay, Yeşil Beyazlı takımın kulüp yöneticileri, Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Nilüfer Belediyesi Spor adına Atakan Çorbacı, Büyükşehir Belediyesi adına FURPA Marketler Zinciri Sahibi Fuat Alparslan ve çok sayıda kulüp başkanı ve yönetici seçime katılım sağladı.

İki büyük başkan buluştu

Amatör Spor Kulüpleri içerisinde adından söz ettiren spora ve sporcuya yaptıkları hizmetlerle takdir toplayan Fethiye İdman Yurdu Başkanı Şenol Tosun ve 1326 Pınarbaşıspor Başkanı ve aynı zamanda MHP İl Başkan Yardımcısı Selçuk Tüter de seçimde sıcak ve samimi sohbetleriyle güzel bir seçim geçmesine destek olan isimlerdi.

DEMOKRASİ KAZANDI

Seçimler yapıldıktan sonra Cem Gençoğlu 250, Osman Kılıç ise 359 oy alarak seçimi kazandı. Kılıç sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada ise, “Bugün demokrasi kazandı. Diğer aday Cem Gençoğlu’na da teşekkür ederim. Özellikle delegelerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün buraya gelerek bize önemli destekler veren delegelerimiz teveccüh gösterdi. Oylarınızı bana verdiğiniz ve yeniden göreve getirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bursa futbolunu hep birlikte geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Osman Kılıç’ın listesi

GENEL SEKRETER

Kenan Uyarlık

ASİL ÜYELER

Mehmet Küçükyalçın

Mustafa Beşen

Çetin Yıldız

Metin Ungan

Bekir Şahin

Mehmet Ceylan

Ramazan Kıvrak

Ahmet Eren

Zafer Akman

Samet Saçan

Hasan Yetim

Selim Yolgeçen

Samet İlhan