Hasan Alp ÖZBEN-Hakan KORKMAZ

15 Temmuz Bursa'da adına yakışır şekilde idrak edildi. Dün akşam 19.30’da Heykel’de Valilik önünden Demokrasi Meydanı’na ‘Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.Bayrağı kapıp meydana koşan on binler okunan Kuran'ı Kerim'i dinledi. Marşlar söyledi. Şehitleri için Fatihalar okudu. Gecenin kahramanı Ömer Halisdemir ve diğer kahramanları gurur ve minnetle andı.Kurulan platforma çıkan ilk isim Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Aktaş, “O gece hiçbirimiz böyle bir hainlik olacağına inanmadık, aklımıza getirmedik. Devletten rütbe ve maaş almış insanların bu millete silah doğrultacağına inanamadık. Türkiye’de yer yerinden oynadı. 40 senedir ülkenin kanını emmiş örgüt, Türkiye tarihinin en kanlı darbesine kalkıştı” değerlendirmesinde bulundu.

SİYASİ GÖRÜŞ NE OLURSA OLSUN

Türk milletinin hainlere geçit vermediğini ifade ederek konuşmasına devam eden Başkan Aktaş, “Bu millet Çanakkale’de, Afyon’da,Sakarya’da, İzmir’de olduğu gibi; en zor günlerde vatanına sahip çıktı ve hainlere geçitvermedi sevgili hemşerilerim. 15 Temmuz bir kültürel etkinlik ya da festivaldeğildir. Bu önemli geceyi asla unutmamalıyız unutturmamalıyız. Bu hainler yine karşımıza bir tehlike olarak çıkabilirler. Bu yüzden siyasigörüş ne olursa olsun birbirimize sahip çıkalım. Eğer biz iri ve diri olursak asla ne bir Suriye, ne bir ırak, ne de Mısır’a döneriz. 81 milyon vatan evladı 15 Temmuz’daki gibi tankın tüfeğin karşısına imanıyla çıkarak memleketine sahip çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Eğer sokağa çıkmasaydık

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan sonra platforma çıkan Vali İzzettin Küçük, bölücü terör örgütünün en büyük hedefinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasınışöylesürdürdü:“Bu hainler ülkenin 40 yılını çaldılar. Koyunlarını kurbanlık diye çaldılar. Sınav sorularını peşkeş çekmek için çaldılar. 15 Temmuz’daülkenin tamamını çalacaklardı ama yakalandılar. Biz o gece sokağa çıkmasaydık sokaklar bize haram olurdu. Allah bu millete bir daha böyle belalar göstermesin.”

Reform üstüne reform

İçişleri eski bakanı ve AK Parti Bursa MilletvekiliEfkan Ala ise,“Dışarıdan içeriden milletimizin yolunu kesmeye çalışanların, geleceğimize ket vurmak isteyenlerin oyunlarını biz birbirimize sahip çıktıkça bozacağız” dedi ve ekledi:“Yeni cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle öyle bir sistem oluşacak ki reform üstüne reformlar yapılacak.Alçaklar milli iradeye bir daha tasallut edemeyecekler.”

Ağababalarını iyi biliyoruz

Son olarak kürsüye gelen başbakan eski yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili HakanÇavuşoğlu, bayrak için gözünükırpmadan canını feda eden şehitlere rahmet dileyerek ve gazilere minnetsunarak konuşmasına başladı. Bursa’nın yerüstü ve yeraltıyla bir maneviyat diyarı olduğunu dile getirenÇavuşoğlu,“Bu ülke asla batmayacak, diz çökmeyecektir.Türkiye’nin tarihi 1000 yıl öncesine gidiyor. O tarihtenberi haçlılar kirliemelleriniüzerimizdegezdirmeyeçalışıyorlar. Geçmişte olduğu gibi bugünde bize kirli kumpaslarını kurmaya çalışıyorlar. Anadolu’yubize vatan olmaktan çıkartmaya çalışıyorlar. Bu emellilerine asla kavuşamayacaklar. Biz bu alçakların ağababalarını iyi biliyoruz; biz onları dize getireceğiz” şeklinde konuştu.