Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı
•    Mehmet Hocam, Öncelikle sizlere merhaba demek istiyorum. FSM + Birebir Eğitim Kursu’nu bizlere ve okuyucularımıza tanıtır mısınız? Sonrasında  kurumunuzun eğitim anlayışı ve çalışmaları ile ilgili bilgilerde verirseniz sevinirim.
Elbette, kurumumuzun kurucusu Sayın Fatih Saltık’tır, FSM + Birebir Özel Öğretim Kursu 2017 yılında kurulmuş ‘’Eğitimde Artı’’ mottosuyla hizmet vermeye başlamıştır. Şöyle söyleyebilirim; öncelikle kurumumuz bir kitle kurumu değil, butik bir kurumdur. Öğrencilerimizi güzel bir eğitim sürecinden geçirmek, eğitim vermek, en büyük dileğimiz ve önceliğimizdir. Haberin manşetinde de  kullanmış olduğunuz gibi yeni sloganımız “Burs değil, kaliteli eğitim veriyoruz”...
Bizim 5'er kişilik, 10’ar kişilik sınıflarımız mevcut. Biz burada VİP eğitim veriyoruz. En büyük amacımız çocuklarımızı istedikleri bölümlere üniversiteye yerleştirmek. VİP sınıflarımız 5'er kişiliktir ayrıca söylemiş olduğum gibi 10 kişilik sınıflarımızda mevcut. Şu an itibariyle kurumumuzda 7 sınıfımız var. Bununla beraber büyükçe bir kütüphanemiz ve seminer salonumuz  var, bazı öğrencilerimiz bildiğiniz gibi evlerinde oturup sessiz sakin çalışabilecekleri ortamları olmadığından burada kütüphanemizde her zaman kalabiliyor, akıllarında kalan soruları  çözüyorlar, anlamadıkları soruları anında öğretmenlerimize sorabiliyorlar. Öğrencilerimize sınav yapıyoruz sınavdan sonra hangi konularda öğrencilerimizin eksiği varsa bu öğrencilerimize de ayrıca o konularla ilgili özel ders yani  birebir  eğitim vermekteyiz.
YÜZDE 99.54 İLE BURSA’DA 1 NUMARAYIZ
 
Bursa'da bu tarz eğitim veren bizim bildiğimiz bir iki yer var ama biz şu konuda iddialıyız öğrencilerimize üniversiteyi kazandırma oranında Bursa'da bir numarayız. Bir önceki sene Yüzde 99.54’lük bir üniversiteye gönderme oranımız var.
 
•     Hocam gerçekten çok güzel, çok yüksek bir oran bu konuyla ilgili ayrıca sizi, bütün öğretmenlerinizi ve kurucunuz Fatih Beyi özel olarak tebrik etmek isterim.
Teşekkürler, her zaman şöyle söylüyoruz; hep şeffafız, buradaki öğretmenlerimiz, branşında uzman, alanlarında iyi öğretmenlerimiz. Bir öğretmenimizin kurumumuzda çalışması için bazı şartlarımız  var. Bunlardan ilki 10 yıl ve üzeri branşında hizmet etmiş olması, bir diğeri de 10 yılın altında ise ya yüksek lisans, ya da doktorasını yapmış veya yapıyor olması gerekir. Bu konulara özellikle dikkat ediyoruz. Şu anda bu şekilde oluşturulmuş kadrolarla devam ediyoruz, geçtiğimiz yıllarda çok yüksek oranlarda gençlerimizi üniversiteye gönderdik. Bundan sonra da bu başarılı çalışmalarımız devam edecek.
Özellikle yaz aylarında bir kamp programı düşünüyoruz, bunları daha önceki süreçlerde yapmıştık. Ayrıca kışın yine Uludağ gezisi gibi, yine bahar döneminde sınav stresinden çocuklarımızı ulaştırmak için piknikler düzenliyoruz. Böylelikle gençlerimizi sosyal aktivitelerle  kendilerini sınavlara hazırlamış oluyoruz. Bunun yanı sıra tabii biliyorsunuz üniversite bakımından İstanbul derya-deniz, çeşitli üniversitelere ziyaretler ve geziler gerçekleştiriyoruz gençlerimizi oradaki devlet ve vakıf üniversitelerine götürüyoruz. Daha önceden geziler düzenleyerek gidebilecekleri okulların nereleri olduğunu onlara gösteriyoruz. Bu da tabi onların bilinçlenmesi ve motive olmaları bakımından da çok güzel fırsat olmuş oluyor.
 
 
İSTENİLEN DERSLERDE EĞİTİM VEREBİLİYORUZ..
Şu anda kurumumuzda 120 civarı öğrencimiz var. Bunlardan bazıları birebir öğrencisi mesela daha önce belli başlı branşları halletmiş buraya gelmiş sadece Matematik-1 dersinde problem var ondan ders almak istiyor olabilir, yine Matematik-2 ‘den ders almak istiyor, ya da Geometri’den ders almak istiyorlarsa birebir özel ders alabiliyorlar böyle fırsatlarımız da var. Böylelikle  öğrencilerimizin istedikleri derslerde birebir eğitim almaları ile ilgili değişik bir hizmet anlayışımız mevcut. İstiyoruz ki öğrencilerimizin eksiği kalmasın.
 
BİREBİR’LE ÜNİVERSİTE ÇOK DAHA KOLAY..
 
• Bu pek karşılaştığımız bir sistem değil herhalde değil mi hocam?
 
 
Aynen o şekilde, civardaki kurumlarda pek de kullanılan sistem değil. Çünkü onların hepsi büyük çoğunluk kitle kurumu. “Birebir” bizim esas mantığımız öğrencimizin hangi alanda eksiği varsa bu eğitimleri birebir ile kapatmaya çalışıyoruz. Böylelikle kendini hazır hissetmiş olduğu branşlardan ziyade birebir eğitimlerle zayıf olan yönlerindeki eksiklikleri kapatarak büyük oranda üniversiteye girmelerini sağlıyoruz.
     Bizim en büyük farkımız eğitimimiz. Çünkü biz ‘’Burs Değil, Kaliteli Eğitim Veriyoruz’’ Mesela biz bursluluk sınavları vesaire yapmıyoruz. Birçok kurum bu tür sınavları yapıyorlar bilindiği üzere .Biz niye yapmıyoruz? Çünkü bizi bilen kişiler eş, dost , akraba, eski öğrenci ve velilerimizin telkinleri ile tavsiyeleriyle gelen kişilerden oluşuyor. Bu da bizim en önemli mantığımız, biraz önce de bahsetmiş olduğum gibi yüzde 99,54’lere varan oranlara  ulaşmamız da bizim bu yönde iyi bir sistem üzerinden hizmet verdiğimizi kanıtlamış oluyor.
 
VELİ,ÖĞRENCİ,ÖĞRETMEN ÜÇGENİ..
Burada veli, öğrenci ve öğretmen üçgenini mutlaka sağlamalıyız, kurum olarak en öncelikli amaçlarımızdan biri bu çünkü bu çok önemli. Bu üçgeni başarılı bir şekilde sağladığımız durumda gençlerimizin üniversiteyi kazanamamaları diye bir husus kesinlikle yok. Üniversiteyi isteyen bir öğrenci için her türlü imkanı sunuyoruz önce velilerimiz bu imkanı bizlere sunuyor. Çünkü öğrenciyi bize güvenerek buraya göndererek. Bu imkanı bizlere sunmuş oluyorlar. Son olarak “Üniversiteye giden yol FSM+Birebir’den geçer”demek istiyorum . Şimdiye dek birçok öğrencimizi buradan üniversiteye gönderdik ve hatta üniversiteden geçtiğimiz yıllarda bizim desteğimizle üniversiteyi kazanmış öğrencilerimiz şehir dışından kurumumuza gelerek bizleri ziyaret ediyorlar, ayrıca  aileleri de bizi  aynı şekilde ziyaret ederek  hiç  yalnız bırakmıyorlar. Diyerek sözlerini tamamladı.
 
•      Şimdi de FSM + Birebir Özel Öğretim Kursuna Psikolojik Danışmanlık hizmeti veren Sedat Demircan'dan yapmış olduğu çalışmaları ,hedefleri ile ilgili  bilgiler almak istiyoruz.
 
PSİKOLOJİK BOYUTU GÖZ ARDI ETMEYELİM..
Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız  için  sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Sedat Demircan. Psikolojik Danışmanım.Kuruma dışarıdan psikolojik danışmanlık hizmeti vermek için belirli zamanlarda geliyorum. Mehmet Bey ifade etti kurumun belli bir politikası var. Diğer kurumlardan farkınız ne?  diye siz sormuştunuz. Kurum kendisine  bir farkındalık oluşturmak için bu anlamda dışarıdan profesyonel bir yardım hizmeti alma  ihtiyacında bulundu ve bizimle bu yönde  irtibata geçtiler. Ben de  aralıklarla gelerek burada sınav kaygısı,motivasyon, etkili ve verimli ders çalışma, üniversitelerdeki bölümlerin tanıtılması vb. konularda bilgilendirme seminerleri yapıyorum. Birebir öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz ve teknik takibini yapıyoruz. Birebir bütün öğrencilere ulaşma şansımız var. Her öğrenciye spesifik olarak hangi problemi var, hangi alanda yetersizliği var hangi yönlerinin geliştirilmesi gerekiyor, bunlara nokta atışı müdahaleler yapabiliyoruz. Bu durumda tabii kurum diğer kurumlar karşısında farkını ortaya koymuş oluyor. Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türkçe derslerinden birçok yerde eğitim aldırabilirsiniz çocuklarınıza, birebir ders alabilirler, özel ders de  alabilir, kitle kurumuna gidebilir, okulda da  öğrenebilirler. Ama bu işin bir de psikolojik boyutu var. Çocuğu psikolojik anlamda geliştiremezseniz birçok şey yarım kalır. Sınav hazırlık süreci uzun bir maraton. Bu süreçte öğrenci zaman zaman birçok nedene bağlı olarak psikolojik olarak düşüşler yaşayabiliyor. Ergen çağında oldukları için aileleri ile çatıştığı dönemlerde olabiliyor. Tüm bunlar yaşanırken çocuklara profesyonel bir yardım sunmak, onların bu sorunlarının üstesinden gelmelerine en büyük yardım olmuş oluyor. Aynı zamanda biz çocuk ve aile arasında köprü oluyoruz. Sınav hazırlık sürecinde ailenin nerede durması gerektiğini, çocuklarıyla nasıl ilgilenmesi gerektiğini, çocuklarına karşı sorumluluklarını hatırlatarak elimizden geldiğince bu köprü vazifesini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim insanımızın şöyle bir özelliği var.Hani sanayide bir kavram kullanılır.“içten yanmalı motorlar ,dıştan yanmalı motorlar” diye. Motivasyon açısından düşündüğümüzde; İçsel ve dışsal motivasyon diye adlandırabiliriz. Bizim çocuklarımız “dışsal motivasyona” daha yatkın.Bizim adeta karakterimiz olmuş bu durum. Sürekli hatırlatmak zorundasınız. Sorumlulukları hatırlatmak zorundasınız ,vazifelerini  hatırlatmak zorundasınız mutlaka dışarıdan bir uyaran  vermek zorundasınız. Ailelerin ifadesi şu; “Hocam biz yetemiyoruz, çocuğumuzla ters düşüyoruz, bizi dinlemiyor ” diyor.Siz bir şey ifade edin siz devreye girin diyorlar. Zaman   zaman buraya geliyorum, belli dönemlerde seminerler, eğitimler veriyorum. Bu şekilde öğrencileri psikolojik anlamda da sınava  hazırlamış oluyoruz.
 
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
FSM Bulvarı. İlknur Sokak Alpcan Apt. 
No.3  (Alaçatı Muhallebicisi Üstü)