Burdur Gölü’ne Hayat Verelim Derneği ve Göle Yas Belgesel Filmi Yönetmeni Şafak Türkel ile Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Öztürk Sarıca, Burdur Gölü manzaralı Lisinia Tepesi’nde Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 27 Eylül’de yapılacak "Su Orucu" ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Yönetmen Şafak Türkel, "Yitirirken bir şeyleri, neleri kaybettiğimizi fark etmeden yaşamaya devam ederiz. Sanırım Burdur Gölü ile halkı arasında da böyle bir ilişki gelişmiş durumda artık. Burdur Gölü’nün kurumasını bu belgesel için ön hazırlıklara başlayıp Lisinia Proje ile tanıştığımdan beri kabullenmemeye karar verdim ve Öztürk Sarıca ile birlikte göl için direniyorum.Gelin kurtaralım Burdur Gölü’nü" dedi.

MİLYONLARCA İNSANI BEKLEYEN SUSUZLUK

Öztürk Sarıca, "Burdur Gölü kuruyor ve 20 sene içinde tümüyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya ama Burdur Gölü’nün kuruması yalnızca gölün kuruması anlamına gelmiyor; Burdur Gölü havzasında tarım yapılamaması, içme sularının kalmaması, hatta tüm dünyadaki temiz su kaynaklarının tükenişi ve milyonlarca insanı bekleyen susuzluk anlamına geliyor" diye konuştu.

SUSUZLUĞU TADACAKLAR

Lisinia Doğa, Göle Yas Belgesel ekibi ve Göle Hayat Derneği olarak bu duruma dikkat çekmek için tüm dünyadan insanları "Göle Yas" buluşmasına davet eden Sarıca, "Kuruyan Burdur Gölü’nü anlamak, ona dert ortağı olmak için vicdanı olan herkesi 27 Eylül 2014 günü ’Su Orucu’na katılmaya bekliyoruz.Buluşmamız 27 Eylül 2014’te Lisinia proje alanında başlayacak 28 Eylül de Burdur Gölü Halk Plajı’nda devam edecek" şeklinde konuştu.

Sarıca, "Bir saat de olsa 24 saat de olsa susuzluğu tecrübe edin ve susuz geçireceğiniz 27 Eylül’ün ardından 28 Eylül 2014 Pazar günü bir gün önce kullanmadığınız, içmediğiniz, tüketmediğiniz suları en yakınınızdaki göle, akarsuya dökün.

DESTEK BÜYÜYOR

Öztürk Sarıca, 27 Eylül’de yapılacak "Su Orucu"na; Turgay Erdener, Erkan Oğur, Ziya Azazi, Deniz Kılınç, Rokus de Groot, Selva Erdener, Karsu Dönmez, Arpanatolia, Derya Türkan, Dilek Türkan, Pelin Başar, Meriç Fıratlı, Mustafa Caner Sezgin, Olgu Kızılay, Efdal Altun, Çağ Erçağ, İbrahim Yazıcı, Ahmet Kanneci, Ahmet Baran, Burak Çakır, Ekrem Öztan, Ertuğrul Oğuz Fırat Korosu, Gonca Özmen, Shaman Dans Tiyatrosu sanatçılarının katılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından sanatçılar tarafından Burdur’un yöresel türküsü "Hadi Gali Sen de Gel" seslendirilerek, gölün kurtarılması için yapılan mücadeleye Burdurlular davet edildi.