Fatih AKKUŞ

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ve yönetici Ömer Faruk Şahin basın mensuplarıyla buluştu. Ay, son zamanlarda gündemde yer alan arsa ve çeşitli konularla alakalı sorulara samimiyetle cevap verdi. Kulübün senelik faizinin 10 milyon olduğunu ve cebinden ödeme yaptığını söyleyen Ali Ay, “Bugünkü gündemimiz belli. 1 haftadır yazılan, çizilen hakaret dolu dünya kadar yazılara maruz kaldık. Ben bunu özellikle belirtmek istiyorum. Ben ve yönetimim bunu hak etmedik. Beni çok iyi tanıyan insanlar var. Üzüldük ama bomba gibiyiz. Özellikle üzerinde hassasiyetle durduğumuz namuslu ve dürüst yönetim anlayışından taviz vermedik. Sportif başarı için eleştirebilir, konuşup yazılar yazabilirsiniz ancak benim dürüstlüğüme söz söylerseniz bizlerin de konuşma hakkı olacaktır. Bazı arkadaşlar arazi satışlarından menfaat sağlıyor diye yazmışlar. Ben bu kulübe yıllık 10 milyon TL faiz ödüyorum cebimden. Sizler Bursaspor’u seviyorsunuz ancak ben hepinizden fazla seviyorum” değerlendirmesini yaptı.

TAŞIN ALTINA GÖVDEMİ KOYDUM

Özellikle sosyal medyada yazılan hakaretlere oldukça üzüldüklerini söyleyen Başkan Ay, “ Elimi değil gövdemi soktum taşın altına. Bunu neden yaptık? Yeşil Beyaz armaya, Bursaspor’a aşık insanlarız... Arazi ile alakalı konuları Ömer kardeşim anlatacak ve daha sonra soruları alacağım. Buraya geldiğimde 40 milyon TL’lik ödenecek hesap koydular. İmkânımız vardı; çıkardık verdik. Bu paraları kenarda, köşede param var diye vermedim. Döviz kredisi aldık ve kulübe verdik” ifadelerini kullandı.

3 KURUŞLUK ARAZİ İÇİN KENDİMİ SATMAM

Sene başından beri kulüp için verdiği rakamı da paylaşan Ali Ay, “Size bir rakam söyleyeceğim. Kulüpler içerisinde bu rakamı veren başkan yok. 140 Milyon TL para verdim. Bunu veren bir başkan 3 kuruşluk arazi için kendini satmaz. Gecemizi gündüzümüzü kattık bu kulüp için. Arsa ile alakalı yazı yazacağınıza ‘Başkanım kampanya başlatalım’ dersiniz diye bekledim ama maalesef. Bazı basın kuruluşlarını tenzih ediyorum. Bunları yapanları da, yaptıranları da biliyoruz. Bir arkadaşımız 20 yıldır kendisini burada görmek istiyor, diğeri de kendisini yönetimden kovduğum bir arkadaş. Sosyal medyadan organize ettikleri işlerle algı operasyonu yapıyorlar. Konuştuğumuz şeylere bakın” şeklinde sitemde bulundu.

 

50 milyon Euro’luk transfer

Satılan oyuncuların 3 yıl içerisinde kulübe getirdiği paranın da rakamını açıklayan Başkan, “Yaklaşık 50 milyon Euro’luk transfer yaptık. Sattık futbolcuları. Dediler ki başkan parayı indirdi. Bir kuruş dahi ellemeden parayı kasaya koyduk. Yaklaşık 1 yıldır bizimle beraber olan Ömer Faruk Şahin benim oğlum gibidir. Hiçbir toplantıdan, futboldan bahsetmez. Sadece işine odaklanmış vaziyette. Bazı konularda biz beraberce hareket ettik, hatta bazı konulardan yönetim kurulumumuzun dahi haberi olmadı. Çünkü anında basında çıkıyor ve gerçekleşmiyor. Bunlardan bir tanesi Vakıfbank ile anlaşma olmuştu ancak basında çıkınca bizimle beraber 10 kulüp başvuru yapıyor. Onlar da haliyle konudan çekiliyor. Bu işleri dikkatlice kimseye haber vermeden ilerletiyoruz. Sadece onun ve benim bilgim dâhilinde oluyor” diye konuştu.

ALİNUR AKTAŞ’IN HABERİ VARDI

Özellikle arsaları alırken Alinur Aktaş ve İbrahim Burkay’a da danıştığını söyleyen Ay, “Bu arada gerek arsaların devri, gerekse diğer büyük projenin hayata geçirilmesi durumunda Alinur Aktaş’ın bilgi ve katkısı vardır. Buna İbrahim Burkay da dâhildir. Arkadaşlar, hesabı Bursaspor olanlar, derdi tasası Yeşil Beyaz renk olanlar bu algı mühendisleri kadar sesini çıkarmadığı sürece burada kimse başkanlık yapamaz. İşin gerçeğini öğrenmeden kimse yanlış algıya düşmesin” dedi.

BUNLARIN OLACAĞINI BİLİYORDUK

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Proje ve Mülk yönetiminden sorumlu yönetici Ömer Faruk Şahin ise 1 ay içerisinde 17 farklı proje oluşturduklarının altını çizdi. Şahin “6 aydır uğraştığımız büyük bir projemiz vardı. Buradan büyük gelir bekleniyordu. Bu araziyi almak için de elimizdeki iki arsayı satıp alınacak arazi ile bu projeyi hayata geçirecektik. Arsaları satamadıkça ve gayrimenkulümüz birçok noktada konuşulmaya başlanınca yapılanmada sıkıntı durumu hâsıl oldu. Dereçavuş’taki arazi ihaleye çıktı ancak katılım olmadı. Sürecin akabinde şuna karar verdik. Bu projeyi oluşturmamız şart. Bu projeler Bursaspor’un projeleri. Tekrar Ali Ay’a başvurduk. Bu projelerle Bursaspor’un geleceğini kurtarmak istiyorsak ona ihtiyacımız olduğunu söyledik. Kendisine siz bu arazileri alın bu parayı bize sağlayın dedik. Kendiside Bursaspor’un tarihinde ki en büyük projesine bu şartlarda adım atacaktık ‘Siz burayı daha fazla maddiyat ile alın ve bize kaynak sağlayın’ dedik. Biz bir değil iki büyük proje oluşturduk. Keşke başkanımızdan almak yerine kamuoyunda birliktelik oluşturup hep beraber bu kaynağı bulsaydık. Bize sadece bu yatırımları yapmak için ihtiyacımız olan parayı bile toparlayamadık ancak herkes mali kongrede 500 TL verelim diyordu. Bu projelerin ilerlemesi bu vasıtayla oldu” dedi.

BAŞKAN ELİNİ CEBİNE ATTI

Özellikle başkanın bu süreçte tekrardan maddi kaynak sağladığını söyleyen Ömer Faruk Şahin, “Finansal yapılanmaya mali genel kuruldan önce yaptığımız bu operasyon ile 9.250 milyon TL daha para verdi başkan 2 haftada. 26 milyonluk gayrimenkul konuşuluyor ama Ali Ay bunu kendisi karşıladı. 6 aylık emek var bu işte. Başarmak üzere olduğumuz bu proje için bize bütün kurum ve devlet kurumları akıl verdi. Süreçleri bitirip tapularla ilgili başvurularımızı yaptık. Bu saatten sonra 6 aydır emek verdiğimiz bu projemiz diğerlerine benzemeyecek. Bu projenin gelirini tapular üzerimize geçtiğinde paylaşacağım. Bugünkü gayrimenkulümüzün de Bursaspor adına alınan bir gayrimenkul olduğunu söylemek isterim” diye konuştu.

BİLGİLER NASIL SIZDIRILIYOR?

Birçok bilgiye yöneticilerin vakıf olmadığını vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dereçavuş arsasıyla alakalı anlaşmayı yaptık. Gidip projeyi anlattık; hususlarını ve nereden nereye geldiğini anlattık. Uzak bir yerde olan bir proje ve kamuoyunda değer bulmadı. Daha elit projeler oluşturmamız lazım ancak bunlar da çok zor oluyor. Bu projeyi bitirdikten sonra anlaşmamızı yaptık. Biz başvuruları yapınca dışarıya çıkmasını anlamıyoruz. Memuriyetten nasıl oluyor da çıkıyor bilgi anlamadık. Yöneticiler bile nerede olduğunu bilmiyor ki onlardan çıkması imkânsız. Kişi öğleden sonra geldi ve ‘Benim endişelerim var. Bunlar Bursaspor özelinde olan projeler ve sıkıntılar yaşanabilir’ dedi. Bizden bir iki gün müsaade istediler. Belediyelerden evrak aldık kendilerine verdik ve onaylamadılar. Kendilerine gelen söylemlerden örneği ‘Burayı alırsanız elinizde olan haklar elinizden alınacak’ dediler.”

Timsahlar start verdi Timsahlar start verdi