Advert

BUNDAN İYİSİ SOFRADA KAYISI

Kuru kayısının faydaları saymakla bitmiyor. Birbirinden lezzetli ürünleri Bursalılarla buluşturan Malatya Köy Pazarı’nın başarılı işletmecisi Bülent Şişman, kayısının kalp rahatsızlıklarından kansere kadar birçok hastalığa iyi geldiğine dikkat çekti ve ekledi: “Bundan iyisi sofrada kayısı.”

BUNDAN İYİSİ SOFRADA KAYISI

 

Erkan ŞEN

Yaklaşık 13 senedir Dikkaldırım Mahallesi’nde hizmet veren Malatya Köy Pazarı, tamamen doğal olan ürünlerini Bursalılarla buluşturmaya devam ediyor. Satışa sundukları ürünlerin yüzde 90’ını Malatya’da hazırladıklarını ifade eden Malatya Köy Pazarı’nın başarılı işletmecisi Bülent Şişman, kuru kayısının faydalarını saymakla bitiremedi. Malatya’nın ‘Dünya Kayısı Başkenti’ olarak anıldığına dikkat çeken Şişman, toprak yapısından dolayı Malatya’da elde edilen kayısının çok daha lezzetli olduğunu dile getirdi.

HER HALİ LEZZETLİ

Kayısının birçok şekilde tüketilebileceğini ifade eden Şişman, “Hoşafı yazın tercih edilmektedir, serinletir. Reçeli ise kahvaltıların vazgeçilmezi diyebiliriz. Kayısının çekirdeği de birçok derde devadır ve lezzetlidir, kuruyemiş olarak tüketilir bu nedenle. Meyvesini de severek sofralarımıza koyuyoruz, ancak kuru kayısının faydalarını saymakla bitiremem. Kayısının kurutulmuş hali her derde deva desem yanlış olmaz” açıklamasında bulundu.

ÇOCUKLARINIZA YEDİRİN

İnsanların zararlı market ürünleriyle çocuklarını zehirlememesi gerektiğine vurgu yapan Şişman, kuru kayısının başlıca faydalarını şöyle açıkladı: “Çocuklar kesinlikle kuru kayısıya alıştırılmalı, çünkü kuru kayısı beynin daha düzenli çalışmasını sağlamakta. Lezzetiyle dünyaya ün salmış olan kayısı kurusu, beynin yorulmasını önleyip stresi de azaltıyor. Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam hale gelmesini sağlamakta bu ürün ve çocukların kemik gelişimi için gerçekten çok önemli. Kan yapımını artırarak kansızlığı önleyen kuru kayısı, tahribatauğrayan karaciğerleri de tedavi etmekte.”

Kalpten bağırsağa…

Kuru kayısının mide ve bağırsak rahatsızlıklarına da iyi geldiğine dikkat çeken Şişman,“Kayısı kurusu böbreklerde taş oluşumunu engelliyor ve kansere karşı koruyucu bir kalkan oluşturuyor. Kalp hastalarına güç vererek, kalbin daha düzenli çalışmasını sağlıyor. İştahsızlığa iyi geliyor ve A vitamini bulunduran kayısı insanı tok tutuyor. Kuru kayısı aynı zamanda kabızlık problemi yaşayan insanların kullanması gereken başlıca ürünlerden bir tanesi” ifadelerini kullandı. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500