Fatih AKKUŞ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu’nu (KAİDEF) ziyaret etti. Beraberindeki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile KAİDEF üyelerinin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Hakan Çavuşoğlu, 24 Haziran seçimlerinin ve Bursa’nın önemine dikkat çekti. “Bursa bizim ortak kaygımız” diyen Çavuşoğlu, “Bursa’da doyup ekmeğimizi kazanıyoruz. Öyle bir yer ki Bursa; Ortadoğu’dan, Balkanlar’dan Kafkaslar’dan çok sayıda insanın sığındığı bir yer. Bursa aslında Türkiye benzeri bir mozaik. Dünyanın dört bir yanından gelip yan yana omuz omuza yaşayan bir ülkeyiz. Her zaman için övünç duyup, takdir ediyoruz. 24 Haziran gibi bir süreç önümüzde varken sizlerle karşı karşıya gelince derdimizi anlatmak istiyoruz. Önümüzdeki hafta Türk siyasi tarihinin dönüm noktası yaşanacak. 60-65 yılı aşkın bir zaman dilimi içerisinde herkesin tartıştığı ancak Türkiye’nin yerinde saydığı adına ne parlamenter ne de başka bir şey diyemeyeceğimiz bir sürece kilit vuruyoruz. Ve neredeyse bütün G-20 ülkelerinin kullandığı bir modelle yeni döneme giriyoruz” dedi.

  1. HÜKÜMETİN 2230’DA KURULMASI GEREKİYORDU

Koalisyonlar nedeniyle 15 ayda bir değişen hükümet modeline atıfta bulunan Çavuşoğlu, “1920 yılından bu yana maalesef şu anda 65. hükümet iş başında. Bu şu demek oluyor 2230 yılında 65. hükümet iş başında olması gerekirken biz 2018 yılında 65. hükümetle yönetiliyoruz. Ortalama 15 ayda bir hükümet değişmiş. Bu bir köyün şebeke sistemini değiştirmeye yetmeyecek bir tarih. İdam sehpasında sallanan başbakanlar, darbeler ve milletin iradesinin aksine tezahür eden siyasi dönem. Biz 1920’li yılların başında başladık hayata. Bizi Anadolu coğrafyasından sürmeye kalktılar. Ama bütün bir millet topyekûn bir olarak buna müsaade etmedik. Bir neslimiz cephelerde şehit oldu. Halbuki Almanya’ya bakalım 2. Dünya Savaşı’ndan 1945 yılında çıktı. Bizden 25 yıl sonra. Bizde de onlarda da petrol ve doğalgaz yok. Hatta biz strateji ve coğrafi konum itibariyle Almanya’dan daha büyüğüz. Onlar bizden daha ileriye ulaşmış ki son 16 yılda yüzde 8 büyümemize rağmen biz neden ulaşamadık” diye konuştu.

Neler yapabileceğimizi çok iyi biliyorlar

100 yıl önce küllerinden doğan bir ülkenin bu kadar hızlı büyümesinin tabii ki dikkat çekeceğini söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Nuri Demirağ adından bir kişi tarafından yerli uçak yapıldı 1939 yılında. Yıldız Parkı’nın bulunduğu bölgede, İstanbul’dan Sivas ve Eskişehir’e indi. O uçak ne oldu, haberiniz var mı? Uçak ortada yok, buhar oldu. Demek ki bu ülke 100 yıl önce küllerinden doğarak kurulduğunda içerisindeki işbirlikçilerle beraber Türkiye’nin emeklemesini istediler. Bu ülke büyük bir medeniyetin mirasçısıdır. Biliyorlar bizim neler yapabileceğimizi. Sebep ne, siz bu ülkeden, bu devletten, bu milletten ne istiyorsunuz? Anadolu arabayı 1960 yılında Koç yapmaya kalktı. Ortalık ayağa kalktı ve devam ettirmediler, gerekçeleri neydi? Cam elyaftan yapıldığı için keçiler yermiş. Bizden tam 10 yıl sonra Kore yaptı Hyundai marka aracını cam elyaftan ancak baktığımızda araba üreten ülkeler arasında ilk 5’te Kore var. Osmangazi Köprüsü’nü yaptık, hiçbir şey bulamadılar, ne dediler biliyor musunuz? Göçmen kuşlar yönünü değiştiriyorlar, ayakları çok yüksek. Bundan seneler önce İngiltere’ye gittik, arabuluculuk seminerleri için bütün vekil arkadaşlarımızla. CHP Kırklareli vekil arkadaşım, daha henüz Marmaray yok. Orada dediler ki Manş Denizi’nin altından Paris’e tünel yapıldı. ‘Eyvah, süper adamlar yapmış’ dediler. Ben de gayriihtiyari dedim ki ‘Biz de Marmaray yapıyoruz.’ Adam ne dedi biliyor musunuz? ‘Gerek yok balıkların yönü değişir.’ Bunlar seneler önce de Boğaz Köprüsü’ne karşı çıkmıştı. Biz geçmişi değil, geleceği vaat ediyoruz. Ve takdiri sizlere bırakıyoruz.”