Destan Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Perviz Gadimov, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Hocalı katliamının insanlık tarihinin en büyük kara lekelerinden biri olduğuna dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sivil, kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan 613 kardeşimiz en ağır işkenceler ve saldırılara tabi tutularak şehit oldular. Türk tarihinin en acı hatırlarından biri olan Hocalı Katliamının üzerinden 28 yıl geçmesine hiç unutmadık ve hiçbir zaman da unutmayacağız. Türkiye her zaman Azerbaycan halkının yanında olacak, hiçbir zaman kardeşlerimizin ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün korunması için her daim elimizden geleni yapacağız” dedi.  

‘HER ZAMAN GÜÇLÜ OLACAĞIZ’

Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Perviz Gadimov da “Biz hiçbir zaman bu soykırımı unutmayacağız. Hocalı Katliamı dünya devletleri tarafından soykırım olarak tanınmaya devam ediyor. Bu soykırım gerçeğinin daha fazla devlet tarafından tanınması için Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehriban Aliyeva yılmadan canla başla çalışmalarını sürdürüyor. Biz her zaman güçlü olacağız. Kardeş ülkemiz Türkiye bizim her zaman yanımızda oldu. Azerbaycan da Türkiye’nin yanındadır. Biz iki devlet bir milletiz” diye konuştu. 

‘KAHRAMANLIKLA SAVAŞARAK ŞEHİT OLDULAR’ 

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

Ahıska Türklerinin de bulunduğu Hocalı kasabasında yüzlerce insanın katledildiğini belirten Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar ise “Ahıska Türkleri sadece Hocalı’da değil, Karabağ bölgesinin diğer ilçelerinde de kahramanlıkla savaşarak şehit oldular. İki devlet bir millet olarak bakılan Türkiye-Azerbaycan kardeşliği daha da gelişecek” ifadelerini kullandı.