Ufuk IRGAŞ

Nilüfer Yüzüncü Yıl Mahalle Muhtarlığı Türk Halk Müziği Korosu’nun Nazım Hükmet Kültür Evi’nde düzenlediği muhteşem türkü gecesi uzun süre dillerden düşmeyecek. Alim Hüseyinoğlu şefliğinde düzenlenilen, Çetin Barış’ın kusursuz sunumuyla taçlanan, Bursa Yaren Halk Oyunları Derneği Folklor gösterisiyle coşulan, Sercan Göktepeliler ve Kaan Gürçay’ın Serenler Zeybeği ile Ömer’in Bedir’e olan aşkının ağıtı olan Ürünü Ürünü Gelir Türküsü nün hikayesinin Mudanya Deniz Kültür Sanat Evi Tiyatrosu’nun sahnelemesiyle bir Türk Halk Müziği şölenine dönüşen gece sık sık ayakta dakikalarca süren alkışlarla kesildi.

İZMİR’DEN ARDAHAN’A… 
Muhteşem konsere sazlarıyla Bağlama / Cura: Selçuk Oruç, Ali Kaytan, Kabak Kemane: Ahmet Ali Çakır, Kaval / Mey / Zurna: Umut Balta. Ritim Perküsyon: Akın Togay, Bendir / Davul: Alperen Kırhan, Klavye / Altyapı: Mehti Ensar eşlik ederken konserin 1. bölümünde; Şu İzmir’den Çekirdeksiz Nar Gelir Koro, Entarisi Ala Benziyor Semra Aydın, Dost Bağında Açılıp Gül Koro, Balıkesir Yolunda  Serap İpek, Size Selam Getirmişem Nihat Kalaycı, Yayla Suyu Yan Gider Koro, Deniz Üstü Köpürür  Ayşenur & Neşat Sayan, Erzurum’da Bir Kuş Var  Necdet Karaman, Germir Bağlar Lale Ural, Gül Yüzlü Sevdiğim Koro, Çekmecemin Perçini Koro, Dirmilcik’ten Gider Yaylanın Yolu Koro, Altını Bozdurayım Koro, Çavuşlu Diye Diye Koro, 2. Bölümünde; Serenler Zeybeği Koro seslendirirken Sercan Göktepeliler ve Kaan Gürçay zeybek oyunu, Ürünü Ürünü Gelir Dereden Özge Şanal, Merdo Çağrı Kalaycı, Ağam Yar Paşam Yar Koro, Bahçede Erik Dalı Koro, Bad-I Saba Selâm Söyle O Yâre Mehmet Ali Yıldız, Dam Başında Sarı Çiçek, Mustafa Karaarslan, Gafil Gezme Şaşkın Zatiye Babur, Gemiciler Kalkalım Harun Öncü, Gel Ha Gönül Havalanma Ali Rıza Aladağ, Pınarın Başında Edip Doğan, Kaleden İnişmolur Koro, Ardahan’dan gelen Katar Koro seslendirdiler.
 

Bursa’da 2 bin kişinin katılımı ile arabaşı şöleni yapıldı Bursa’da 2 bin kişinin katılımı ile arabaşı şöleni yapıldı

AŞKA TÜRKÜ YAKILIR
Mudanya Deniz Kültür Sanat Evi Oyuncuları Uğur Can Kaymak, Ataberk Göktürk, Dilbend Yolgeçen, Ayşegül Tosun ve ayrıca Kendilerine Eşlik Eden Seda ve Edip Doğan Çifti Ürünü Ürünü Gelir Türküsü nün Çetin Barış’ın anlattığı hikayesini tiyatro gösterimi olarak sahnelediler. Kavuşamayan Ömer ve Bedir aşkının bir ağıda nasıl dönüştüğünün anlatıldığı  tiyatro hüzünlü anların yaşanmasına sebep olurken, nasıl türkü yakıldığı ve adeta türkülerin insanı niye yaktığını anlattı. Gecenin kusursuz sunumunu yapan Çetin Barış, “Şiirleri, türkülerin öykülerini duygu yüklü dizelerle anlattığı gecede; bu güzel konser gecesinden kulaklarınızda, gönüllerinizde ve ruhlarınızda tatlı ezgiler ve güzel anılar bırakabilmek dileğiyle, sonsuz sevgi ve şükranlarımı sunuyor, sizleri muhabbet, sevgi ve saygı ile selamlıyoruz efendim. Değerli misafirler. Konserimizin sponsorlarını açıklayarak teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, Foto Cansu, 100. Yıl Unlu Mamulleri Ekmek Fırını, Harmanlı Kuyumculuk, Ogün Çiçekçilik, Muhtarım sayın Ayşenur SAYAN adına teşekkür ediyorum. Ayrıca gecemize çiçek gönderme teveccühünü gösteren Bursa Bademli Anadolu Lisesi’ne ve Sayın Metin Barış’a şükranlarımı iletiyorum” diyerek sponsorları da unutmadı.