İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bugün Belediye Spor Salonunu ziyaret ederek İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun çalışmalarını izledi. Konuşmasında belediyeciliğin sadece alt yapı ve üst yapı işleri yapmak olmadığına da değinen Başkan Alper Taban; “Belediyecilik sanattan spora, kültürel etkinliklerden sosyal yaşama kadar tüm değerlerle halka hizmettir” dedi.

Gençlerin fikirlerini önemsiyoruz

Yapılan antrenman çalışmasının ardından Başkan Alper Taban halk dansları topluluğunda yer alan gençlerle bir araya gelerek sohbet etme fırsatı buldu. İnegöl’ü ortak akılla yöneteceklerine vurgu yapan Taban, Gençlerin fikirlerini önemsediğinin altını da bir kez daha çizdi.

Halk Dansları Ekibinin çalışmasının ardından folklorcu gençlerle bir araya gelen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ekiple kucaklaşarak sohbet etti. Gençlerin ilgisinden oldukça memnun olan Taban yaptığı açıklamada; “Gençlerimizin zamanlarını doğru alanlarda, doğru yerlerde geçirebilmeleri noktasında belediye olarak üzerimize büyük sorumluluk düşüyor. Çocuklarımıza kurumlarımızda rehberlik etmek, onların yeteneklerini keşfetmelerine destek olmak amacıyla çeşitli hizmetler sunuyoruz. Belediye Halk Dansları Topluluğumuzda bu projelerimizden bir tanesi. Öncelikle medeni cesaretini ortaya koyup, gelip burada kendini yetiştirmek geliştirmek isteyen bu gençlerimizi, yavrularımızı kutluyorum. Tabi onlara rehberlik eden ailelerine, velilerine de teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın okul derslerinin yanı sıra bir spor ya da sanat dalıyla ilgilenmesini onların sosyalleşmesinde ve kişisel gelişiminde sağlayacağı faydayı biliyoruz. Bu bilinçle kurum olarak Belediyespor ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz marifetiyle gençlerimiz ve çocuklarımıza yönelik sanatsal ve sportif çalışmalara yer veriyoruz” dedi.

Kısa zamanda güçlü bir ekibe sahip olduk

Konuşmasında İnegöl Belediyesi Halk Dansları ekibinin başarılarına da değinen Başkan Alper Taban; “2011 yılında hizmet vermeye başlayan İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğumuz kısa zamanda güçlü bir ekibe sahip oldu. Ülkemizde ve yurtdışında şehrimizi gayet güzel ve başarılı bir şekilde temsil ettiler. Katıldıkları müsabakalardan ödüllerle dönerek bizleri gururlandırdılar. Ben bu başarılı ilerleyiş ve birbirinden güzel çalışmalara imza attıkları için Ali Osman hocamız, Recep Hocamız ve Fatih Hocamız başta olmak üzere bu başarıda pay sahibi olan tüm ekibimize, kostüm ve müzik desteği veren teknik kadromuza ve Kültür Sosyal İşler Müdürümüze teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından son buldu.