Gökhan GÜNDOĞDU

Bursa Aikido judo Spor Kulübü sporcuları Lütfü Kurtoğlu ve Murat Sertel, çalışma azimleri ve ortaya koydukları performansla iddialı olduklarını gösterdiler. Antrenörleri Burhan Mocu eşliğinde çalışmalarına hız kesmeden devam eden ikili sporun, günlük yaşamın olmazsa olmazlarından olduğunu da belirttiler. Ju jitsu, judo, aikido branşlarında siyah kemer sahibi olan ikili sporun her yaşta yapılmasını, hayatın bir savaş olduğunu ve bu savaşta dik durabilmenin yolunun özgüvenden geçtiğini belirtiler. İş dünyasında da oldukça başarılı olan sporcular yaptıkları açıklamada sporun hayatın ayrılmaz bir parçası olması gerektiğinin altını çizdiler.

HİÇBİR ŞEY İÇİN ÜŞENMEYİN

Yaptığı sporun kendisini mutlu ettiğini kaydeden Murat Sertel, “Aslında savaş ben çok küçükken başlamıştı. Aile en güvenli yerdir sizin için ama dışarıya adım attığınız anda hiç kimse koruyamaz ve korunaksız olan tek yerdir. Dedikleri gibi koşabilirsiniz ama saklanamazsınız. Bugün mesleki bir kariyere de sahibim fakat her ne kadar iyi bir mesleki kariyere sahip olsanız da bir gün bitebilir… Bu yüzden her daim zorluklarla karşılaşacaksınız. Okul hayatım olsun, dışarıdaki sosyal, iş hayatım olsun, her zaman çarpışmalarla karşı karşıya kalmaktayım. Evin kapısından dışarı çıktığınız an başlayan hayat mücadelesinde aikidonun öğretileri her zaman başarılı olmamda bana yol göstermiştir. Çünkü öğreniyorsunuz ki bunu hep yaşayacaksınız. Aikido çalışırken de hatalar hep olacak ama korkmadan yine baştan, ta ki düzelene kadar. Sizin aikidonuz sizindir ve mutlu etmesine bakın. Ustam burhan Mocu hariç, hiç kimse benim bu kadar ileri gidebileceğimi düşünememişti ki bana göre daha fazla yapacaklarım var ve yapacağım da... Yapmaya karar verdiğiniz hiçbir şey için kimsenin desteğine ihtiyacınız yok; ben sadece şanslıydım bu konuda. Aikidoda kimse sizin rakibiniz değil, benim rakibim kendimim ve hayat ile mücadele etmemde aikido beni güçlü kılıyor. Aikidoyu pazarlamaya çalışmıyorum ama bir insan olarak şunu söyleyebilirim: Sizi iyi edeceğine inandığınız şeylerin peşinden koşmaktan çekinmeyin, hiçbir şey için üşenmeyin, geç kalmayın. Küreklere sıkıca tutunun, bazen de yumuşatın ama asla bırakmayın” değerlendirmesinde bulundu.

SAVAŞÇI OLDUĞUNUZU ASLA UNUTMAYIN

Lütfü Kurtoğlu ise şöyle konuştu: “Dojoda yaptığınız aikidoyu dışarı taşımadığınız sürece sadece tekniksel olarak aikidonuz dojoda kalır. Bu gün kılıç yok belki ama yine de hayatta kalma savaşı devam ediyor ve siz ayaklarınızı yere sağlam basmak zorundasınız. İşinizde, özel yaşantınızda dengenizi yitirmemelisiniz. Hayatınızın her alanında sağlam ve esnek olun. Aikido yaparken her şeyi karşılıklı yaparsınız, yani hiçbir şey tek başına değildir. Bu yüzden aklınızı ve ruhunuzu vererek yapmak zorundasınızdır, sorumlu olduğunuz bir kişi vardır karşınızda, dikkatsizliğe asla yer yoktur. Aslında bir süre insanlar aikido yaparken bir şeyin farkında değillerdir. O kadar çok büyük bir sorumluluk alıyorsunuz ki çalışma arkadaşınızın bedenini kullanıyorsunuz. Bu yüzden dojoya girdiğinizde aklınızı ve ruhunuzu yaptığınız çalışmaya iyi vermek zorundasınız. Bir anlık siniriniz çalışma arkadaşınızın canını yakabilir ve asla unutmayın ki biraz sonra kendisi az önce uyguladığınız tekniği size yapacaktır. Hayatta her şey etki tepki meselesidir, önemli olan bu tepkiden zarar görmeden kurtulabilmektir. Siz ne zaman bir insana sert bir şekilde konuşma tavrıyla iletişime girerseniz, karşınızdaki de sertleşir, ya da size karşı bu tavırla gelirlerse siz de aynı tavrı sergileyebilirsiniz. Aikido gülümsemeniz konusunda yardımcıdır, size sertlikle yaklaşana gülümseyerek cevap verin ama dik durun ayaklarınızın üzerinde, kibirli bir şekilde değil. Savaşçı olduğunuzu da asla unutmayın. Yumuşatın, bağırmak herkesin hemen beklediği en kolay tepkidir. Aikido felsefesi ile yaşayanlar hayat mücadelesinde her zaman başarılı bireyler olarak yaşamlarına renk katanlardır.”

Bursaspor’da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları devam ediyor Bursaspor’da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları devam ediyor