Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu ve KOSGEB’in katkılarıyla düzenlenen organizasyon, sağlıklı yaşam ve spor alanında faaliyet gösteren tüm unsurları bir araya getirdi. Açılış konuşmasında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık, sağlıklı yaşam ve spor fuarının hayırlı olmasını diledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları kentin geleceği olan gençlerin en iyi şekilde yetişmesi yönünde planladığını belirten Kocabıyık, sağlıklı ve sporcu bir nesil arzuladıklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’ya kazandırılan kompleks, tesis ve salonlarla gençleri spor yapma imkanına kavuşturduklarını söyleyen Kocabıyık, “4 spor kompleksi ve 57 spor tesisinde, 19 branşta faaliyetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile sportif projelerle sağlıklı ve sporcu nesillerin yetişmesine katkı sağlıyoruz” dedi.


ASIL ZENGİNLİK
Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör ise toplumda asıl zenginliğin sağlık olduğunu söyledi. Sağlıklı toplumun güçlü olduğunu ifade eden Güngör, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek, geleceğimize de o kadar sahip çıkmış oluruz. Maalesef son zamanlarda obezite rakamları ürkütücü boyutlarda. Yüzde 32’lere varmış durumda. Bu durum, sadece erişkinleri değil çocukları da tehdit eder hale geldi. Sağlıklı yaşam ve spor konusunda çok daha bilinçli olmamız lazım. Bu bilincin oluşması yönünde bu fuarın çok yararlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.


BİLİNÇLİ TOPLUMA DOĞRU
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de sağlıklı yaşamın temel faktörünün spor olduğunu kaydetti. Bugün hastanelerde reçetelere yazılan en büyük ilacın spor olduğunu hatırlatan Şahin, “Sporsuz yaşam sağlıklı bir yaşamın olmaması anlamına geliyor. Bu tür organizasyonlarla her geçen gün toplumda bu bilinç artıyor. Hem yerel yönetimler hem de merkezi idareler, toplumun spor yapabilmesi için birbirinden alternatifli alanlar üretiyor” şeklinde konuştu.


SPOR ŞEHRİ BURSA
Önemli bir organizasyonu daha Bursalılarla buluşturmaktan mutlu olduklarını ifade eden Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker ise daha kaliteli ve nitelikli etkinlikleri şehre çekerek kongre ve fuar endüstrisine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. Fuarı hazırlarken, Bursa’nın bir spor şehri olduğu gerçeğinden yola çıktıklarını da belirten Eker, şu bilgileri verdi: "4 gün boyunca sağlıklı yaşam ve spor alanında Bursa’da faaliyet gösteren firmalarımız, fuar alanında stantlarını açacaklar. Bunun yanı sıra spor ve sağlıklı yaşam üzerine söyleşi ve panellerle fuarımız zenginleşirken, sporcular, fitness salonları, hastaneler, spa merkezleri, spor malzemeleri firmaları, spor gıda takviye firmaları, beslenme uzmanları, spor ile ilgili dernekler, federasyonlar, psikologlar ve akademisyenler bir araya gelecek."