İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan İznik Ekinoks Festivali 21-24 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle gerçekleşecek. Yılda iki kez tekrarlanan bu doğa olayı, çevresi dağlarla çevrili olan İznik Gölü’nde gerçekleşiyor. Gün batımı saatinde güneş İznik’in karşı kıyısında bulunan Karsak boğazı denilen mevkiden göle kavuşuyor. Dünya üzerindeki belirli göllerde nadiren görülebilen bu doğa olayı güneş suya değdiği an suyun içerisinde dağılıyor. İznik Ekinoks Festivali 21 Mart Perşembe günü Unesco Yolunda İznik semineri ile başlayacak. Ardından tarihi Lefke Kapı’dan hareket edecek kortej yürüyüşü ile göl kenarına gidilecek. Burada gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler ile 4 gün boyunca günbatımı saatinde yüzlerce fotoğraf sever göl kenarında güneşin batışını bekleyecek. Gün batımı esnasında göl içerisinde ki kürek ve kayıkların eşsiz görüntüleri de karelere yansıyacak.

ATEŞ EŞLİĞİNDE MÜZİK DİNLETİSİ

Festivalin ikinci günü Foto Safari-İznik Antik Kent Turu ile başlayacak, ardından Tarihi Lefke Kapıda Çini Workshop gerçekleştirilecek. Eşsiz coğrafyaya sahip İznik’te katılımcılar üçüncü günde Tarihi Dikilitaş, İnikli Evleri, Tacir Kanyonunda doğa fotoğrafçılığı yapma fırsatı da bulacaklar. Festivalin son günü olan 24 Mart Pazar günü ise ilçenin Göllüce ve Müşküle mahallelerinde köy kültürü izlenecek. Buralarda katılımcılar Zeytinyağı Sabunu yapımı, gölden balık çekimi gibi anları fotoğraflama fırsatı bulacaklar. Her günün sonunda katılımcılar sahil kenarında ateş eşliğinde müzik dinletisine de katılacaklar.

ADETA İKİ SEVGİLİ GİBİ

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü, Türkiye’nin beşinci büyük gölü olan İznik Gölü kenarındayız. Bu yıl Türkiye de ilk kez İznik Gölü kenarında Ekinoks Festivali’ni 21-24 Mart tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Bu da Türkiye de bir ilk olmuş olacak. Çünkü güneş en güzel İznik’te batar. Günün yorgunluğunu atarcasına, İznik Gölü’ne batar. Gölün üstü ise o anda kızıl bir görüntüye bürünür. Güneş suya hasret, su güneşe hasret, birbirine kavuşurlar adeta iki sevgili gibi. Biz bu güzelliği bu etkinliği görmek için 21 Mart’ta tüm Türkiye’yi İznik’e davet ediyoruz. Dört gün sürecek bu festival ile onlarca etkinlik gerçekleşecek. Macera alanlarıyla, fotoğraf safarileriyle, yürüyüş etkinlikleriyle, kamp kurmak isteyenlere de imkân sağlayacağız” dedi. Ayrıca festival kapsamında geniş katılımlı bir yarışma düzenlenecek. Yarışma kapsamında instagram üzerinde #iznikekinoks2019 başlığıyla @iznikekinoks instagram hesabını fotoğraflarında etiketleyenler arasından en çok beğeniyi alan 30 fotoğraf Eylül ayında yapılacak festivalde sergilenme fırsatı bulacak. Bunun yanı sıra sürpriz ödüllerinde yer aldığı yarışmaya büyük bir katılım bekleniyor.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti