İstanbul’daki hazırlık maçında Trabzonspor’u 3-0 yendiğimiz maç dahil takım olduğumuz hiçbir maçı görmeden sezona yine takım olmadan deplasmanda Adanaspor’u yendik. İlk yarıda yine mahkumduk ama ikinci yarı şalter indiren Adanaspor’dan üç puan aldık. Biz geçen sezon sonunda “ Bu takım seneye yetmez “ diye yazdık. Elbette okumadılar.

Başkan, Yönetim ve Müdürleri bu işleri o kadar iyi bilmiyor ki; Ben adam alınacak sandım ama kerameti daha önce yapamadıklarından menkul Başkan danışmanı transfer ettiler. Bu Muhterem ve Müdürlerinin gazına gelip takımın tek ve en değerli kaptanını sattılar. Yerine çakma bir Serdar getirdiler.

Hamza Hoca’nın tercihleri ‘mecburen’ salı pazarı kıvamında oldu. Yönetim eline Pazar harçlığı verdi o da akşam pazarında tezgahlarda kalanları toplamak zorunda kaldı. Bu malzeme ile iyi yemek pişiremeyeceğini o da bildiği için İstanbul ayarlı bir operasyonla stepne olarak Adnan Hoca getirildi.

Geleceğin yıldızları olacağını söylediğim ve asla ümidimi kesmediğim Vakıfköy’ ün yıldızlarını bozuk para gibi harcayan vizyon fukaralarının yönettiği Bursaspor’dan başarı beklemek hayaldir.

Bugün süper ligde Kubilay, Mert, Furkan Soyalp, Furkan Emre gibi oyuncuları bulmak zorken bizde kadroya bile alınmamaları ve dağıtılmalarının vebali Ali Bey’in üzerindedir. Bu dört isim üç paraya oynayan ve takımın yüzde 40’dır.

BU SONUÇLARDAN DERS ALMAK LAZIM!

Başakşehir maçı başlamadan önce kadro yorumumda orta alanda sıkıntı olduğunu Faty ve Jorquera’nın olmamasına şaşırdığımı yazdım. Onlar yoktu ama M.Başakşehir maçındaki orta alan oyununa göre skor çok hafif kaldı.

Seyirci ile takım arasındaki balayının bu kadar kısa sürmesi büyük tehlikedir. Eğer süreç doğru yönetilmezse ve taraftar yönetimin çenesi tarafından suçlu ilan edilirse yangının yönetime sıçraması da kaçınılmaz olur.

Bir maç kaybetmek dünyanın sonu değildir ama sonuçlardan ders almamak Süper Ligin sonu olacağını kimse unutmasın.

Bu takım yetmez dedik. Siz ne bilirsiniz dediler…Bu takım kötü dedik. Fesatlanıyorsunuzdediler...Bu takım ilk ondan sonraya oynar dedik. Hedefimiz Avrupa dediler.

Bu takımın başkanı görüntü, takımı müdürler yönetiyor dedik. Anlamadılar.

Herkesin gördüğünü göremeyenlerin bu takımı ne hale getirebileceğini hep beraber gördük.

Bu hoca bu takımda durmaz gider, Adnan gelir diye tarihe not düşüp defteri kapatalım.

Osman GÜRÇAY