Abdullah ASLANTÜRK-Hasan Alp ÖZBEN

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 98. yıldönümü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Bursa Valiliği’nce düzenlenen Merinos Parkı'ndaki etkinliklerde ise coşku doruğa çıktı. 47 okulun katıldığı ‘Yarınlar Biziz’ gösterisi büyük alkış aldı. Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu öğrencisi Yusuf Beren ‘Bayrak’ adlı şiiri okudu. Program, kardeşlik çemberi, folklor, Ferhat ile Şirin efsanesi ve Anadolum gösterileri ile devam etti. Kutlamalara katılanlar ‘Kardeşlik’ şarkısını hep bir ağızdan söyledi. Şarkının bitmesinin ardından binlerce çocuk aynı anda gökyüzüne renkli balonlar bıraktı.

EGEMENLİK MİLLETİNDİR

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, kutlamalar öncesinde yaptığı açıklamada, egemenliğin önemine vurgu yaparak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve aziz milletimiz, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini tarihe yazdıkları, onurlu ve anlamlı bir günün 98. yıldönümündeyiz. 23 Nisan ayrıca milli egemenliğin resmi olarak hayata geçtiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBBM) açıldığı ve bu egemenliği ilelebet koruyacak çocuklarımıza olan güvenimizi, sevgimizi göstermek adına bir bayram olarak hediye edildiği tarihi bir gündür” dedi.

40 ÜLKEDEN YÜZLERCE ÇOCUK

Güzel Bursa’mızın yabancı ülkelerden çok sayıda çocuğu ağırlamanın gururunu da yaşadığını ifade eden Müdür Dülger, “Bu anlamlı günde gururumuza gurur katan bir başka önemli hadise de bu yıl kadim şehrimiz Bursa’mızın ev sahipliğinde 40 ülkeden yaklaşık 700’e yakın çocuğun misafir edildiği ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin gerçekleştiriliyor olmasıdır. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin egemenliği ve bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.