Yapılan görüşmelerde BTSO’nun Bursa’nın vizyonunu güçlendiren projelerini yakından takip ettiklerini belirten bakanlar, çalışmalara tam destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

PROJELERİMİZ İHRACATA YÖNELİK

BTSO heyeti Ankara’da Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Bakanlık yöneticileri ile bir araya geldi. BTSO projeleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştiren Başkan İbrahim Burkay, Bakan Pekcan’a üyelerin talep ve görüşlerini de aktardı. Bursalı firmaların, BTSO tarafından Ticaret Bakanlığı destekleriyle farklı sektörlerde yürütülen 15 UR-GE projesi ile önemli ihracat başarılarına imza attığını vurgulayan Başkan Burkay, Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari, Türk Ticaret Merkezleri gibi ihracatı artırmaya dönük projelerle de Bursalı firmaların uluslararası rekabetçiliklerini güçlendirdiklerini ifade etti.

BURSA İMKANLARI ÇOK İYİ KULLANIYOR

BTSO Yönetiminin Başkent temasları kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO projeleri ve Bursa sanayisindeki dönüşüm süreci hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a bilgi verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapılan görüşmede iş dünyasının talepleri doğrultusunda çok önemli teşvik ve destek programlarını uygulamaya aldıklarını belirtti. Bursa’nın Bakanlık tarafından sağlanan imkanları en iyi şekilde değerlendiren kentlerin başında geldiğini ifade etti

TEKNOSAB MALİYETLERİ DÜŞÜRECEK

İbrahim Burkay başkanlığındaki BTSO heyeti ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı makamında ziyaret etti.  TEKNOSAB ve Lojistik Merkez projeleri hakkında Bakan Turhan’a bilgi veren Başkan Burkay, TEKNOSAB kapsamında yapılacak demiryolu ve otoyol bağlantılarının sağlanmasının önemini vurguladı. Dünya genelinde yapılan ihracatın ağırlıklı olarak deniz yolu ile yapılmasına karşın Bursa ihracatının yüzde 78’inin karayolu ile gerçekleştiğini aktaran Başkan Burkay, TEKNOSAB’ı Lojistik Merkez ile Bandırma Limanı’na bağlayarak firmaların lojistik maliyetlerini düşürmeyi hedeflediklerini dile getirdi.Bakan Mehmet Cahit Turhan, dev ulaşım ve altyapı projelerini bir bir hayata geçirdiklerini kaydetti. Kuzey Marmara Otoyolu ile Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Bakan Turhan, Bursa’nın merkezinde yer aldığı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nda çalışmaların beklenenden önce tamamlanacağını söyledi.

BURSA TURİZMİ İÇİN ORTAĞIMIZ BTSO

Ankara ziyaretleri kapsamında Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile de bir araya gelen BTSO Yönetimi, kent turizmi ve BTSO tarafından yürütülen projeler hakkında istişarede bulundu. Bakan Ersoy’a Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (UYEM) projesi hakkında bilgi veren Başkan Burkay, UYEM’in gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından gelen iş dünyası temsilcilerine hizmet sunan bir merkez olmasını hedef koyduklarını belirtti. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, UYEM projesinin iş dünyasının ihtiyacı olan önemli bir proje olduğunu belirterek, Bursa sanayisinin gücünün etkili şekilde kullanılması halinde Merkezin uluslararası forumlara, zirvelere ev sahipliği yapabilecek bir kimliğe kavuşabileceğini dile getirdi.