Mehmet ÇETİNKAYA / DUBAİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) heyeti, 'Enerji ve Güç Sistemleri Sektörü – MiddleEast Electricity Fuarı'na katılmak üzere Dubai’ye gitti. Kalabalık bir grupla Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrine adeta çıkarma yapan BTSO heyetini Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Atiq Juma Faraj Nasib ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu başkanlığındaki BTSO heyetinin Atiq Juma Faraj Nasib ile görüşmesine Türkiye’nin Dubai Ticaret Ateşesi Hasan Önal da eşlik etti.

“TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ”

Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Atiq Juma Faraj Nasib, BTSO heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, 15 Temmuz olaylarına değindi. “Türkiye’nin yaşadığı son dönemdeki olaylar karşısında yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim” diyen Faraj, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkenizin ürünleri ve hizmetleri başta gıda ve inşaat olmak üzere Dubai’de çok iyi bilinmektedir. Ülkeniz de ülkemiz gibi stratejik bir konuma sahip, sizler Avrupa’ya olan yakınlığınız ile avantajlı iken bizler de bölgelerimizde bulunan serbest bölgeler sayesinde dünyaya açılan bir kapıyız. Dubai, re-export için çok avantajlı bir destinasyon ve ülkemizde son derece iyi lojistik firmaları mevcuttur. Unutmadan söylemeliyim ki sosyal ve dinsel yönlerimizin birbirine yakın olması da bizi mutlu eden bir diğer konu. Son dönemde yaşadıklarınız karşısında birlikte durabildiğiniz için bizler sizin daha da ileriye gidebildiğinizi görüyoruz. Biz elimizden gelen en iyi şekilde sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.”

Ortak aklın gücüyle

Ardından söz alan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu da, Bursa ticaret hacmi ve yatırımlar konusunda genel bilgilendirme yaptı. Anlatılanlar ve ‘ortak aklın gücüyle’ videosu izlendikten sonra şaşkınlığını gizleyemeyen Faraj, “Benzer şeyler yapıyoruz fakat belirtmeliyim ki yaptıklarınızla bazı alanlarda önümüze geçmişsiniz” diyerek takdirlerini iletti. “Bütün bu yapılanlar devlet ile olan iş birliği sayesindedir” diyen Faraj, “Devlet-özel sektör el ele çalışmaya devam ettiği sürece Türkiye daha da ileriye gidecektir. Dubai’deki fuarlara katılmanız sadece Dubaili firmalarla değil Afirka’daki ve diğer ülkelerden gelen firmalarla da tanışmanızı ve ticaret yapmanızı sağlayacaktır. Bu yıl sonuna doğru Türk firmaları ile bire bir karşılıklı görüşmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Bursa’dan 3 stant

Bu arada, 14-16 Şubat 2017 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde gerçekleştirilecek 'Middle East Electricity Fuarı’, enerji ve güç sistemleri alanlarında faaliyet gösteren katılımcıları bir araya getirecek. Bu yıl 154 Türk firmasının stant açtığı fuarda 3 de Bursalı firma yer alıyor.