BTSO üyeleri, Küresel Fuar Acentesi projesiyle dünyanın en önemli fuar organizasyonlarında yer almayı sürdürüyor. Proje kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren 50’ye yakın iş insanı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen Gulfood Fuarı’nı inceledi. BTSO heyetine Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ve BTSO Meclis Üyesi Burhan Sayılgan eşlik etti.

160 TÜRK FİRMASI VAR

Gıda sektörüne yönelik düzenlenen yılın ilk büyük fuar organizasyonu Gulfood, 23. kez gerçekleştiriliyor. ‘Gıda ve İnovasyon’ temasıyla kapılarını açan fuarda, 120 ülkeden 5 bine yakın katılımcı ürünlerini sergiliyor. Toplam 1 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuara katılan firmalar arasında 160 Türk firması da yer alıyor.

Fuarlar kilit öneme sahip

Fuar ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, BTSO üyelerinin Küresel Fuar Acentesi sayesinde sektördeki gelişmeleri ve yeni ürünleri yerinde inceleme fırsatı yakaladığını söyledi. Gulfood’un gıda sektörünün önde gelen aktörlerini buluşturan bir fuar olduğunu kaydeden Aytuğ Onur, Bursalı firmaların da ürünlerinin tanıtımı açısından fuarda yer almalarının önemli olduğuna dikkat çekti. Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Asya, Avrupa ve Amerika’dan çok sayıda firmanın fuarda yer aldığını belirten Onur, “Yeni ihraç pazarlarına erişebilmek adına fuarlar kilit rol oynuyor. Burada yapılan stant ziyaretleri ve gerçekleştirilen iş görüşmelerinin de firmalarımızın ihracatına olumlu yansıyacağına inanıyorum” dedi.

On binlerce ürün sergileniyor

Gulfood Fuarı Heyet Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Burhan Sayılgan da Bursalı firmaların son dönemde uluslararası alanda önemli bir tecrübe kazandığını söyledi. BTSO öncülüğünde ihracatın artırılmasına yönelik yürütülen yurt dışı tanıtım ve pazarlama faaliyetleriyle firmaların ihracat kapasitelerinin arttığını vurgulayan Sayılgan, “Son 4 yıllık süreçte Bursalı firmalar, 130’dan fazla iş gezisiyle dünyanın en önemli fuarlarına katıldı. Gulfood da on binlerce ürünün sergilendiği, gıda sektöründeki en büyük fuarlardan biri. Sektördeki rakiplerimizi tanımak ve yenilikçi ürünleri keşfetmek adına Gulfood en uygun platformlar arasında yer alıyor” diye konuştu. Heyet olarak fuara katılan Türk firmalarının da stantlarını ziyaret ederek bilgi aldıklarını belirten Sayılgan, Aroma, Marmarbirlik ve Hastavuk gibi Bursalı firmaların yanı sıra Kaanlar ve Burcu Gıda gibi Türkiye’nin önemli gıda üreticilerini de fuarda görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Dubai Ticaret ve Sanayi Odası’ndan övgü

BTSO heyeti iş gezisi kapsamında Dubai Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına da katıldı. Gulfood Fuarı için Dubai’ye gelen gıda sektörü temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen toplantıda, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hassan AlHashemi, fuar ve sektöre ilişkin bilgiler verdi. Gulfood’un her geçen yıl büyüyen bir fuar olduğunu belirten AlHashemi, fuarda bu yıl 5 binden fazla katılımcının yer aldığını ve 100 bin kişinin fuarı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

BURSA’YA İADE-İ ZİYARET

Dünyanın tüm bölgelerinden fuara katılım olduğunu ifade eden AlHashemi, “Geçen yıllarda olduğu gibi Bursa’nın bu yıl da kalabalık bir heyetle fuarımıza katılması bizim için gurur verici. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın gıda sektörüne yönelik gerçekleştirdiği çok önemli çalışmalar var. Bu çalışmaları yakından da takip ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Bursa’yı da ziyaret etmek istiyoruz” dedi.

İş dünyası için fırsat dolu destekler

BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlenen iş gezilerine KOSGEB de önemli destekler sağlıyor. KOSGEB, organizasyona katılan firmaların ulaşım, konaklama, rehberlik ve fuar giriş ücretleri gibi harcamaları için yakın ülkelerde 3 bin TL, uzak ülkeler içinse 5 bin TL’ye kadar destek sunuyor. BTSO da başvuru yapan her üyeye yılda iki defa olmak üzere 1.000 TL’ye kadar destek veriyor. BTSO üyeleri, www.kfa.com.tr adresinden fuarlar hakkında detaylı bilgiler alıp, sektörlerine ilişkin organizasyonlar için başvuruda da bulunabiliyor.

(AYRINTILAR AHMET KUNDAKCI’NIN KALEMİNDEN YARIN aGAZETE’DE)