Konyaspor karşısında galibiyeti getiren isimlerden olan Abdülkadir Ömür, sezonun en iyi futbollarından birini oynadı. 84 dakika sahada kalan ve yaptırdığı penaltının ardından bir asist yapan genç oyuncu girdiği 15 ikili mücadelenin 12'sini kazandı. Abdülkadir 5 dripling denemesinde de başarı sağladı ve sezon rekoru kırdı.

Fenerbahçe maçında penaltı kaçıran Rodallega, dün gece kazanılan penaltıyı kullandıve gole çevirdi. Sakatlığı sebebiyle Kayseri'de forma giyemeyen Onazi dönüşünü gollesüsledi. Kayseri'de kilidi açan Ekuban da oyuna girdikten sonra attığı golle galibiyetiperçinledi.


Ligde 32 hafta sonra üst üste üç maç kazanan bordo-mavili futbolcular, maç sonu galibiyet sevincini tribünlerle paylaşırken; soyunma odasında da zafer pozu verdiler.

ÖZVERİNİN ZAFERİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, "F.Bahçe maçından sonra Onazi 12 gün idman yapamadı. Adalesinde sıkıntı var, oynaması mümkün değildi ama 'Oynamak istiyorum' dedi. Abdülkadir 8 gün antrenman yapmadı; oynamak istedi. Sosa ve Pereira da öyle... Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bu özveriyle alınan bir galibiyet. Beşiktaş maçının bu müsabakadan farkı yok. Konyaspor'a nasıl hazırlanıyorsak Beşiktaş'a da öyle hazırlanacağız. Bizim için önemli olan oyuncularımızın sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi" dedi.

KOCAMAN FARK!
Trabzon Teknik Direktörü Ünal Karaman, Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı takımlara karşı 4 maçta 3 galibiyet aldı, sadece 1 kez kaybetti.

ALTIN YEDEK CALEB EKUBAN
Bu sezon Trabzonspor formasıyla Süper Lig'de çıktığı ilk sekiz maçta bir gol atan Ekuban, son iki haftada iki gol kaydetti ve kulübede her zaman alternatif olduğunu gösterdi.

TRABZONSPOR PES ETMİYOR
Trabzonspor bu sezon ilk kez ulaştığı 3 maçlık galibiyet serisinde attığı 6 golü de ikinci yarılarda buldu. Bordo-mavililer bu üç maçta kalesinde sadece 1 gol gördü.