Mine Cansu MAZI – Eşref AYDEMİR

Network Fuarcılık tarafından Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 2. Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı ile Eğitim ve Kırtasiye Fuarı’nın tanıtımı Merinos AKKM’de gerçekleştirildi. Gelecek ay düzenlenecek olan fuarlar hakkında düzenlen bilgilendirme toplantısına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Altıntaş, Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 33'üncü Komite Başkanı Ramazan Kuneroğlu, BTSO Meclis Üyesi Altuğ Gencer ile Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Odası Başkan Yardımcısı İsmail Akar katıldı.

ÖNCE YERELDE SONRA ULUSALDA

Sektörden fuar düzenleme konusunda büyük bir talebin olduğunu vurgulayan Hasan Eker, şu ana kadar 7 fuar gerçekleştirdiklerinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “7 fuarda 302 katılımcı oldu. Toplamda 27 bin 129 ziyaretçimiz oldu. İhtisas fuarı olarak bakıldığında iyi bir sayı olduğunu söyleyebiliriz. Yurt dışından 170, yurt içinden de 4 bin kişilik alım heyeti geldi. Bu yıl son 2 fuarımızı da yaparak yılı başarılı bir şekilde sonlandırmak istiyoruz. Biz normalde bu tür fuarları 1 yıl arayla organize ediyorduk fakat başarı geçen birinci fuarın ardından talep arttı. Sektörden bu fuarın 6 ayda bir yapılması talebi gelince böyle bir karar aldık. Bu vesileyle ikincisini 5-8 Aralık tarihleri arasında organize ediyoruz. Fuarımız Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde her gün 10:00 ile 17:00 arasında açık durumda olacak. Halka satışı olmayan, tamamen profesyonellere yönelik, tanıtıma ve toptan satışa yönelik bir fuar olacak. Tüm kurumlar ve medya bizim fuarlarımıza çokça deste verdiler. Ayakkabı fuarlarımıza şehir dışında alıcılar getiriyoruz. Biz işletmelerimizi önce yerelde sonra ise ulusal arenada güçlendirmek istiyoruz. Bu fuarımıza şehir dışında bin alıcı kişi getirmek amacındayız. Türkiye Ayakkabı Federasyonu bizim fuarlarımızı destekliyor. Türkiye genelinde alıcıları otobüslerle fuara taşıyacağız. Amacımız bu fuarda ayakkabı sektörünü Bursa’da geliştirmek, onları alıcılarla buluşturmak istiyoruz.”

BİLİŞİMDE HEDEFTEN UZAĞIZ

Düzenlenecek ikinci fuar hakkında bilgi veren Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, esnafın da hassasiyetlerini gözettiklerini belirterek, “13-16 Aralık arasında ilk kez düzenliyoruz. Anne, baba, çocuk, eğitim ve kırtasiye fuarını organize etme fikri ise bizim yerel işletmelerin çokluğundan ortaya çıktı. Yerel olarak bin 250 işletmemiz mevcut, 600 üzerinde özel okul var, toplamda iki bine yakın eğitim kuruluşumuz mevcut. Bu kurumların kendini tanıtma ihtiyacı olduğunu biliyoruz, biz de bu talepleri karşılamak istiyoruz. Eğitim fuarımızda eğitici panellere imza atarak, öğrencileri ve halkı eğitmeyi amaçlıyoruz. Bursa Büyükşehir Network olarak, Bursa Büyükşehir ve AKKM işbirliğinde gerçekleştiriyoruz. Düzenlediğimiz tüm fuarlarda hedeflediklerimizi başardık. Bilişim sektöründe düzenlediğimiz fuar ise hedefimizin uzağında kaldı. Ona yönelikte çalışlarımız devam ediyor,  bilişim alanında yeni fuarlara imza atmak istiyoruz. Bizim fuarlarımız tamamen tanıtıma yönelik, esnafımızı rahatsız edecek bir satış kesinlikle yok. Talep doğrultusunda maksimum yüzde 25 kadar bir satış imkânı tanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

500’ÜN ÜSTÜNDE ÜYE

Bursa’daki ayakkabı sektöründe ciddi bir ilerleme kaydettiklerini, bu sektörde kadın ayakkabılarının zirvede olduğunu ifade eden Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin ise şöyle devam etti: “Sektörde bizim odaya kayıtlı 500 üzerinde üyemiz mevcut. 80 kadar da bayan girişimcimiz var. Birinci fuarımız çok başarılı geçti. Bu vesileyle ikinci fuarımızı da icra ederek, Bursa’ya yeni yüzler, yeni müşterileri getirerek ekonomiye fayda sağlarız.”