Fatih AKKUŞ

Galatasaray maçı sonrası takıma 4 gün izin veren Aybaba, ilk idman öncesi basın toplantısı düzenledi. Süper Lig’de kadroyu genç tutan ve en fazla Türk oynatan hoca olan, bunu yaparken de takım bütçesini ciddi anlamda aşağıya çeken Samet Aybaba “Hangi hoca bu riske girer, bunu yapar” diyerek Bursaspor için yaptığı fedakârlığı ortaya koydu. Sözlerine, “Takımla ilgili her şeyi biliyorsunuz. Nasıl başladık, planladık; futbol şehrine yakışır takım için nelerin yapılacağını söyledik. Takım içinde küçük küçük eksikler var. Futbolcularda istek var. Sahaya yansıyan güzel şeyler var ancak puan sıralamasındaki yerimiz güzel değil. Önümüzde sekiz maç var. Nasıl davranmalıyız, Bursaspor markası içindeki insanlar nasıl pozisyon almalı onu konuşmalıyız” diye devam eden Aybaba taraftardan destek istedi.

RAKİPLER KAZANACAK ANCAK…  

“Hiçbir teknik direktör Harun’u satıp Muhammed ve Okan’ı oynatmaz. Hiçbir teknik direktör Dünya Kupası’nda  oynayan Aziz ve Ekong’u yollayıp, Boluspor’dan Umut’u alıp oynatmaz ve 22 yaşındaki Ertuğrul’u takım kaptanı yapmaz” diyen Aybaba, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hiçbir teknik direktör 27M€’luk bütçeyi 13M€’ya düşürmez arkadaşlar. Hiçbir teknik direktör 7-8 yerli oyuncu ile saha çıkmıyor. Üzüntümüz niye bunları yaşıyoruz diye. Sıkıştık kaldık. Hak ettik kazanmayı. Kaçan penaltılar, pozisyonlar, yenilen goller bizi bu noktaya getirdi. Önümüzde sekiz maç var. Rakipler kazanacak, biz de kazanacağız. 10 takımın tehlikesi var. Herkes plan yapıyor. Doğru düşüneceğiz. Büyük güç taraftarımız arkamızda. Rize maçı sonrası gergin ortamdan kısa sürede uzaklaştılar.”

VAR BİZE ADİL DAVRANMIYOR

Sezon başında sistem olarak getirilen VAR uygulamasının kendilerini çok kötü etkilediğini söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, “VAR adil ve adalet gelecek diye sevindik ama baktık ki bu iş doğru işlemiyor. Bize adil ve doğru olmadı. Hatadan gol olunca düşüş yaşanıyor. Sahadakiler, tribündekiler düşüyor. VAR adil düşüncemizi bozdu. Hakemleri kulübe yapılanı her yerde savunmak lazım. Haksızlıklar varsa, artarak devam ediyorsa, saygı çerçevesi içerisinde, doğru konuşma müdahalelerle ikaz etmek lazım. Doğru tepki koymak bizim hakkımız. Biz bunu kullanamadık. Saygı çerçevesinde anlatmamız lazım” dedi ve ekledi: “Alper Ademoğlu sezon başı takımla çalıştı. Kiralık gitmesi için plan yaptık. Kendisini geliştirmesini istedik. Ali Akman çok küçük. Oynatsak bu ortamda nereye koşacağını şaşırır Sakho uzun süre sakattı. Fransada kaldı. Tek santrfor Umut Nayir’di ve böyle bir ortamda devre arasında Kubilayın gelmesi cazip oldu.”

LATOVLEVİCİ DERDİNİ ANLATAMADI

Uzun süredir düşüş yaşayan Lasmin Latovlevici için de konuşan Samet Aybaba, “Latovlevici kendisine ülkesinden  Rumen bir kondisyoner getirdi. Kendisine, ‘Niye gerek duyuyorsun’ diye sordum. ‘Bundan iyisini yapamazsın, bu formunu koru’ dedim. Çok çalışmaya başladı. Saha içinde rol almaya başladı. Bu onun oyun karakterine uygun değil. O nedenle düşüş oldu. Her oyuncu kıymetli. Tek başına enteresan işler yaptı. Bir maçta sürekli ters tarafa gidiyordu. Uyardım ve bir şeyler anlatmaya çalıştı ancak kendisini ifade edemedi. Ne olduysa daha sonrasında oldu ve düşüş başladı ancak o da bu arada toparlayacaktır. En kritik anlarda neler yaptığını, takıma neler kattığını gördük” değerlendirmesinde bulundu.

TAM KADRO SAHADA OLACAĞIZ

Alanyaspor maçında tam kadro sahada olmayı planladıklarını anlatan Aybaba, “İçimizdeki oyuncu kadrosunu bir arada tutmayı istedik. Sakatlıklar konusunda problemler yaşadık Sakhonun 12 haftalık bir sakatlık süresi var. O bölümden sonra Tunayın sakatlığı geldi. Alanya maçına tam takım olarak hazırlanıyoruz. Kazanmaya yönelik her şeyi yapıyoruz. Galatasaray maçında rakibe pozisyon vermedik, ilk yarı özellikle çok iyi oynadık. Golü yedik iştah ve tempomuz düştü. Soyunma odasında toparlanamadık olmadı.

Artık zor fikstürü geçtik. Hepsini kazanabilir miyiz, böyle oynarsak neden olmasın. Hakem arkadaşlar var sistemini tamamen aleyhimize işledi. Bursaspor vardan en çok etkilenen takım ve 8-10 puan kaybettik. Sıradaki maçlardan 5’te 2 galibiyet almamız şart. Hesaplarını yaptık” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ 14 PUAN

Aradan sonra puanlar ile dönmeyi amaçladıklarını ileten Aybaba, “14 puan hedefliyoruz. O puanları aldığımızda kesinlikle bu bölgede olmayacağız. Herkesin maçlarına bakıyoruz. Ortaya sürpriz takım gelebilir. Fikstürü zor takımlar var. Bu süreçte her takım böyle puan alabilir mi düşünüyoruz. Hanemizde artı 5-6 puan olsa şimdi beşinci veya altıncıydık. Şans bizim yanımızda olmadı” dedi.

GENÇLER EN ÇOK SEVDİKLERİM

Özellikle genç oyunculara bakış açısının farklı olduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam, “Genç oyuncular benim en çok sevdiklerim. Bulundukları yerden gurur duymalılar. 14 oyuncumuzu alt yapıdan aldık. İlk 11 başlattık. Bir oyuncuyu bir yere getirmek istiyoruz eğitim ve öğretiyoruz, neler yapacağını söyleyip şans veriyoruz. Artık benden çıkıyor. Oyuncu çıkıp hocasının verdiği şansı iyi kullanacak. Gençlerimiz bu şansı doğru kullanamadılar. Doğru olmayan hamle uzun süre ister. Psikolojisi, puan sıralaması baskı ve stres yokken oynadılar cevap veremediler. Arkadan gelenler var. Bundan sonraki sezon kulübün u17-19’a yönelmesi lazım. Geçtiğimiz dönemde benim altyapıdan çıkarttığım oyuncular cevap verdi. Bu dönemde ise maalesef beklenene cevap veremediler. Başlayınca alt yapıdakilerin isteği artar. Bu durum tıkanıklığa neden oldu. Hocalar, oyuncular mutsuzdu. Başaramamanın sıkıntısı vardı. Hala içimizdeler. Şansı kullanamadılar” şeklinde konuştu.

ALTIMIZDAKİLER KAZANIRSA BİZ DE KAZANABİLİRİZ

Uludağ Kadın Basketbollun sponsoru Doruk oldu Uludağ Kadın Basketbollun sponsoru Doruk oldu

Ligde alt sırada bulunan rakiplerinin maç kazanma ihtimali sorulunca net cevap veren Aybaba, “Altımızdaki takımların üstündeyiz. O takım 5 maç kazanacaksa biz de kazanabiliriz. O grup arasında en az yenilen takım biziz. Üsttekilerin de sorunları var. Zor süreçten çıktık. Kazanmak için sahada ve dışarıda doğru işler olmalı. Bursasporun ağırlığına bir bakın. Biz öndeyiz” dedi.