Fatih AKKUŞ

Deplasmanda zorlu 90 dakika öncesinde her ne kadar favori Trabzonspor gözükse de bizim gönlümüz Timsah’tan yanaydı. Bu Timsah Karadeniz’de avlanır, karnını doyurur gelir desek de 1 puana razı olduk. İlk yarı faciası değil, ikinci yarıda sahaya çıkan Bursaspor taraftarının gönlünü aldı.

BASİT OYNA ÇABUK ÇIK

Bursaspor’un başarılı teknik direktörü Samet Aybaba 1-1 biten Trabzonspor maçıyla alakalı yaptığı açıklamada, “İlk yarıda biz gibi oynamadık. İki orta sahamız savunmanın içine girdi. Çok kopuk, dağınık, bize yakışmayan bir oyun oynadık. 2. yarıda biz gibi oynadık, basit oynadık, çabuk çıktık. Pozisyonlarımız var, atsak galip de gelebilirdik. Bursaspor takımı basit oynamaya çalışan bir takım. Ünal hocaya da geçmiş olsun, sabretsinler, futbol bu” değerlendirmesinde bulundu.

Maç gitti geldi

Bursaspor’un genç file bekçisi ve aynı zamanda 1 puanın mimarlarından Okan Koçuk maçtan sonra kısa bir değerlendirmede bulundu. Koçuk, “İlk yarı gerçekten oyuna kötü başladık. Trabzonspor baskılı oyunla golü buldu. Hocamızın istediği gibi topa sahip olamadık. İçeri girdiğimizde hocamız soyunma odasında hocamız, ‘Çıkın kendiniz gibi oynayın’ dedi. Biz de hocamızın dediklerini uyguladık ve iyi performans ortaya koyduk. İkinci yarıya önde baskıyla başladık. Arkada boşluklar bıraktık tabii ama pozisyonlara da girdik. İki taraf da maçı kazanabilirdi” dedi.

SAİVET FARKI

Bursaspor’da ilk yarıda aslında 5-0’lık Galatasaray faciasını andıran bir görüntü vardı. İlk yarıda atak bile yapamayan taraf Bursaspor olurken ikinci yarıda ise Saivet’in oyuna girmesi bir anda rüzgârı tersine çevirdi. Sakatlıktan dönen oyuncu, Badji ve Chedjou ile uyum yakalayınca ortaya güzel, pas yapan ve saldıran bir Bursaspor çıktı. Nitekim maçın 87. Dakikasında da hak ettiği golü buldu. Saivet ve Allano Lima’nın yükselen performansı Bursaspor’un bu alanda ki açığını da kapatacak gibi duruyor ancak bunun için biraz daha zamana ihtiyaç olduğu kesin.

TİMSAH 4 MAÇTIR YENİLMİYOR

Yeşil-beyazlılar, önceki gün Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda berabere kaldı. Ligde oynadığı futbolla takdir toplayan takımlardan biri olan Bursaspor, en fazla sahadan 1 puanla ayrıldığı sezonlardan bir tanesini yaşıyor. Öte yandan Bursaspor, 7 maçta topladığı 1 puanla ligin en fazla berabere kalan takımı sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Yeşil-beyazlı takımı 5'er beraberlikle Çaykur Rizespor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor takip ediyor. Bursaspor sırasıyla, Kayserispor, Atiker Konyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir, Galatasaray ve Trabzonspor müsabakalarından sahadan beraberlikle ayrıldı.

SİVAS’TAN SONRA BİLEK BÜKÜLMEDİ

Ligde son mağlubiyetini 7. haftadaki Sivasspor deplasmanında 2-0'lık sonuçla alan timsahın o maçtan sonra bileği bükülmedi. O müsabakadan sonra Ankaragücü'nü mağlup eden yeşil-beyazlılar, Galatasaray ile berabere kaldı. Ardından Aytemiz Alanyaspor'u yenen timsah, Trabzonspor deplasmanından 1 puan çıkarttı. Bursaspor son 4 maçta 8 puan topladı.