Erkan ŞEN

Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış bir takımın bugün küme düşmemek adına mücadele veriyor olması yürekleri sızlatıyor. Bursaspor sezonun ilk yarısında hırslı futboluyla dikkatleri üzerine çekmişti ancak kaçan o kritik pozisyonlar… Alınamayan 1 puanların ne kadar değerli olduğu 34. haftaya girerken anlaşılıyor olsa gerek.

TARAFTARIN GÖZÜNDEN KAÇMAZ

Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar; üçüncüsü olmaz… 2 sezondur bu takım zaten error veriyordu. Taraftar da uyarısını yaptı yapmasına ama dinleyen olmadı maalesef. Uzun süre Yeşil Beyazlı formayı giyecek olan 4-5 kilit transfere imza atılsaydı eğer, bu takım 2-3 sezondur ilk 6 içinde bitiriyor olurdu ligi. “Bursaspor bu hallere düşmemeliydi. Yazık ettiler mazi sahibi bir kulübe” diyor taraftar ve Bursaspor’u takip eden köşe yazarları. Bu kulübe kimin yazık ettiğini iyi tanıyor tribünler de neyse!..

LİGİN ALTI CADI KAZANI

Ligin tabanı cehennem kazanı… Göztepe ve Malatya sık sık açıklamalar yapmakta son haftaya yaklaşırken. İzmir ekibi ligde kalacağına inanıyor. Malatya’nın ise gözünü Avrupa bürümüş durumda. 2019-2020 sezonu adına UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpler arasına girmeyi başaran Malatyaspor, ligi 5. sırada tamamlayarak UEFA kupasına katılmak istiyor. Kulüp Başkanı Adil Gevrek, “Bursaspor da kazanmak isteyecektir” diye başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Matematiksel olarak 5. olmadık, Bursaspor da tam olarak ligden düşmedi. İki takım da kazanmak isteyecek ancak biz kendi sahamızdayız ve kazanacağız.” 

GÖZ GÖZ İDDİALI

Göztepe Başkanvekili Talat Papatya ise yaptığı açıklamalarda ligden düşmeyeceklerinin vurgusunu yaptı. “Tüm şehri ayağa kaldırmak lazım” diyen Papatya, gündemlerinde Ankaragücü maçından başka bir şey olmadığının altını çizdi. Sezonun son maçını kazanıp ligde kalacaklarına inandıklarını kaydeden Papatya oldukça iddialı.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar