Erkan ŞEN - Arda EKİNER

Giyim tarzı, Atatürk portreli kravatı ve bıyıklarıyla Bursalıların gönlünde taht kuran Pala lakaplı Rıfat Yurtseven'le Grand Swiss Bellhotel Çelik Palas'ta buluştuk. 1958 senesinde memleketi Sivas'tan Bursa'ya gelen ve uzun yıllar Cumhuriyet Caddesi'nde ayakkabı boyacılığı yapan Yurtseven, 'agazete'ye samimi açıklamalarda bulundu.

TURİSTLER FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR 

Allah vergisi bir simasının olduğunu dile getirerek samimi açıklamalarına başlayan 78 yaşındaki Yurtseven, "Allah'ın bana verdiği bu güzelliği değerlendirmeye çalışıyorum. Tarzımı herkes çok beğenmekte ve renkli kişiliğimi takdir etmekteler. Bu beni çok memnun ediyor gerçekten. Tezgahımın Cumhuriyet Caddesi'nde bulunduğu zamanlar beni gören vatandaşlar ve turistler kesinlikle fotoğraf çektiriyorlardı. Gösterilen bu ilgiden hiçbir zaman bunalmadım, çünkü insan benim için her şeyden çok değerli" değerlendirmesinde bulundu.

SEN BURAYA YAKIŞIRSIN

Cumhuriyet Caddesi'nde ayakkabı boyacılığı yaptığı günlerde bir yatırımcının dikkatini çektiğini dile getiren Yurtseven, kendisine "Sen Çelik Palas'a yakışırsın" denildiğini söyledi ve o günden bu yana Grand Swiss Bellhotel Çelik Palas'ta boya tezgahını açtığını ifade etti. 46 sene önce Çelik Palas Otel'de çalıştığını belirten Pala lakaplı Rıfat Yurtseven, yıllar sonra tekrardan burada çalıştığı için kendisini şanslı hissettiğini vurguladı.

Bıyık yarışmasında derece

"Bursa'yla özdeşleşmiş bir insanım" diyerek konuşmasını sürdüren renkli sima, "1968 yılında Bursa'yı temsilen Bıyık Yarışması'na katıldım ve güzel şehrimize üçüncülükle döndüm" hatırlatmasında bulunarak, gelebilecek sinema ve dizi tekliflerini değerlendirebileceğini ifade etti. Daha önce birkaç kez evlilik yaptığı bilgisini gazetemizle paylaşan Yurtseven, samimi bir ortamda gerçekleşen sohbeti kurduğu şu cümleyle sonlandırdı: "Yalnızlığımı paylaşabileceğim bir eş arıyorum ve onu ömrümün son anına kadar mutlu edeceğime canıgönülden inanıyorum."