Bitki çaylarının faydalı gibi görünüp aslında zararlı olabileceğine değinen aktar Ferhat Madır, çayların birbiriyle karıştırıldığı zaman şifasını da kaybettiğini dile getirdi. Genellikle yapılan en büyük hatanın ıhlamur, zencefil, zerdeçal, tarçın, kuşburnu, adaçayı gibi bitkileri harmanlamak olduğunu ifade eden Madır, “Bunları tek tek kullanırsak daha etkili olur, daha çok faydasını görürüz. Örneğin adaçayı tek başına kullanıldığı zaman boğaz iltihabına, enfeksiyona çok iyi geliyor. Ama bunun yanında kuşburnu, adaçayı, tarçın, zencefil, zerdeçal; bunlar karıştırıldığı zaman etkileri azalıyor. Neden? Kaynama süreleri farklı. Şifa bulamıyoruz. Zararlı yönü başka ürünler de var. Örneğin enginarda, civan perçeminde, hindibada bunlar karaciğer enzimlerini etkilediği için ilaç kullanımında bunların kullanılması vücuda sıkıntı. Faydadan çok zarar getiriyor” dedi. 
 

ŞEKER YERİNE BAL 

“Hasta olduktan sonra kullanmanın bir mantığı yok bunları” diyen Madır, şöyle devam etti: “Çünkü zaten vücut hasta. Bunlara da yüklenildiği zaman hem ilaç kullanıyoruz hem bu bitkisel ürünlere yöneliyoruz. Ne oluyor? Böbreklerde sıkıntı oluyor. Böbreklerde sıkıntı olduğu zaman vücut su kaybetmeye başlıyor, vücutta ödem başlıyor. Bunun için insanların 365 günün en azından bir 50 günü bu ürünlere yönelmesini tavsiye ediyorum ben.” Bitki çaylarına tat vermek için atılan şekerin zararlı olduğunu söyleyen aktar Ferhat Madır, “Şeker yerine balı tavsiye ediyoruz. Balı da kaynattıktan sonra bitkiyi soğumaya bırakıyoruz, tam soğuduğu zaman atıyoruz. Sıcakken atmıyoruz balı da, işlevini kaybetmeyecek bal” uyarısında bulundu.