İzzet GÜNAY
Artvinliler Konfederasyonu ARKON kuruldu. 30 Ekim 2019 tarihinde resmi müracaatlarını tamamlayarak faaliyetlerine başlayan konfederasyon, Türkiye genelinde tüm Artvinlileri tek çatı altında toplayarak birlik ve beraberliği sağlayıp uluslararası platformda temsil etmek amacıyla, Bursa merkezli Artvinliler Konfederasyonu Fetanet Yıldırım Başkanlığı, Nihat Tekgümüş ve Yavuz Aslan Başkan Yardımcılığında kuruldu. 11 ili kapsayan 43 dernek ve 3 federasyonu temsil edecek olan konfederasyon tanıtım ve nezaket ziyaretlerine devam ediyor.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

43 DERNEK 3 FEDERASYON
Aralarında Faruk Çelik, Orhan Taşanlar, Özgen Keskin, Erdoğan Bilenser, Şevket Orhan, Şadi Özdemir, Asude Şenol, İsmet Acar, Cemal Arık, Talip Yenidünya, Zeynel Abidin Turan, Süleyman Hatinoğlu, Ekrem Demiröz, İlhan Demiröz, Orhan Ocak ve Ali Cakalıoğlu, Erol Karabayır, İçişleri Bakanlığı Danışmanı Harun Akın gibi tanınmış siyasetçiler ve iş insanları olduğu gibi Dünya Artvinliler Federasyonu Başkanı Adil Yavuzarslan, Bursa Borçkalılar Dernek Başkanı Mustafa Saraç, 93 Artvin Göçmenleri Başkanı Halil Aydın Prusa, Sanat Dernek Başkanı Eyüp Uzun, Gemlik Şükriye Köyü Dernek Başkanı Yaşar Behçet Subaşı, Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lale Küçük, Çağdaş Artvinliler Dernek Başkanı Nihat Yılmaz, Nihat Tekgümüş, Mustafa Saraç, Yaşar Subaşı, Ayhan Yılmaz, Ali Kemal Çelik, Osman Alkan, Nihat Tohumcu v.b. dernek başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 43 dernek, 3 federasyonun birleşiminden oluşan Artvinliler Konfederasyonu’na Fetanet Yıldırım Başkanlık edecek.

KUŞAK ÇATIŞMASINI ÖNLEYECEĞİZ
Konfederasyonun Kurucu Başkanı Fetanet Yıldırım, "Doğduğu yerden, doydukları yerlere giden hemşerilerimize en güzel hizmeti yapmak için gece gündüz çalışacağız. Birlik ve beraberliği sağlamak, Artvin yöresine ait kültürel değerleri yeni nesillere aktarmak, nesiller arasında kuşak çatışmasını önlemek adına köprü oluşturmak, birimizin derdi, hepimizin derdi düsturu ile çalışmak amacıyla bir araya geldik" dedi. Birlikte çok güzel hizmetlere imza atacaklarını söyleyen Yıldırım, "Çok önemli projelerimizi hayata geçireceğiz, hak ettiğimiz temsil makamlarında hemşerilerimizin bulunmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

DİN, DİL, IRK AYIRT ETMEDEN
Bir dönem AK Parti'de siyaset yapan Yıldırım'ın öncülüğünde oluşan konfederasyon ilk toplantısını geçen hafta sonu Bursa'da gerçekleştirdi. Bursa, Artvin, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Samsun, Trabzon, Zonguldak başta olmak üzere 11 şehirde kurulu bulunan Artvin dernek ve federasyonlarının birleşmesiyle oluşan konfederasyonun toplantısında konuşan Yıldırım, bir vefa örneği göstererek, eski-yeni pek çok siyasetçi ve yöneticiye teşekkür etti. Fetanet Yıldırım, konuşmasında "Artvinliler merttir. Din, dil, ırk ayırt etmeden misafirperverlikleriyle ön plandadır. Artvin suç oranı en düşük illerimiz arasındadır. Türkiye'nin en eğitimli şehri Artvin'dir. Biz birinciliğimizi Tunceli'ye kaptırdık. Bu unvanımızı geri almak için eğitimle ilgili çalışmalar da yapacağız" dedi.

TANIŞMA VE NEZAKET ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDİYOR
Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Arkadaşlarımızla birlikte kuruluşumuzu tamamladığımız gibi faaliyetlerimize başladık. Bir ay dahi olmadan yönetimimizle birlikte Yıldırım İlçe Kaymakamımız Sayın Adem Yazıcı, Mal Müdürümüz Sayın Kasım Özkara, İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Erol Turan, mülki amirlerimiz, siyasetçilerimize nezaket ziyaretlerinde bulunarak fikir alış verişi yaptık. Taleplerimiz ve amaçlarımızı anlattık, desteklerini istedik. Çok olumlu gelişmelerin olduğunu gördük. Afrin’deki yardıma muhtaçlara erzak ve giyecek yardım paketleri oluşturarak gönderdik. Federasyonlarımız ve derneklerimizle toplantılar yaparak onlarında fikir ve görüşlerini, varsa sıkıntılarını dinledik. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Birlikten kuvvet doğar diyerek yola çıktık. Birleştirmek, büyümek, bir arada olmaktan gelen gücümüzle bu topluma hizmet edeceğiz."