Eda ÖZATA-Arda EKİNER

Dolar, Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kırarak yükselmeye devam ediyor. Dolar’ın yükselişi hem ekonomi dünyası hem de vatandaşın bir numaralı gündem maddesi. Çünkü iğneden ipliğe ithal ettiğimiz her şeyin fiyatına zam olarak yansıyor bu yükseliş. 'agazete' mikrofonlarına konuşan Bursalı esnaf, Dolar yükseldikçe işlerinin düştüğünü belirtiyor ve ‘kan ağlıyoruz’ diyor. Bazısı ise kepenk kapatmakla karşı karşıya…

 Yılmaz ÖZATA                                      

 2017'de önümüz açık olacak

 Uluslararası piyasaya baktığımız zaman Dolar’ın yükselmesi normal. Bunlar ülkemizi ekonomik olarak  zor  durumda bırakmak için atılan adımlardır. Türkiye'yi her yönden sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bunun bir  atağı  da ekonomik anlamda. 2017 yılında ülkemizin önü İnşallah açık olacak. Dolar düşecek ve hak  ettiği yere  gelecek. 

 

Samet GÜVENÇ                                      

Hayatımızı olumsuz etkiliyor

Bu gidişle ne yapacağız bilmiyorum. Dolar aldı başını gidiyor, hayatımızı olumsuz etkiliyor, alım gücü azalıyor. Yükselişin durması en büyük arzumuz. Yoksa Dolar üzerinden borçlananlar da büyük sıkıntıya girecek.

 

 

 

 Kasım GÜNER                                      

 Ticarette altın  kullanılsın

 Dolar’da yaşanan yükselişin dış güçlerin bir baskısı ve oyunu olduğunu düşünüyorum. 15 Temmuz  darbesiyle, terörle ülkemizi yıkamayanlar, Türkiye’yi ekonomik baskı altına almaya çalışıyor. Ticaret  hukukumuzun döviz yerine altına dönmesini ben de destekliyorum.

 

 

Murat TUĞTEKİN                                      

Burası Amerika mı?

Karşılıksız bir para piyasada dolaşıyor, orada olan en ufak bir hareketlilik sonucunda burada Dolar yükseliyor. Biz tekstil işi ile uğraşıyoruz, Dolar yüzünden gelen zamlardan bıktık. Ayrıca dükkan kiralarının Dolar üzerinden ödenmesinden de bıktık. Çok saçma, burası Amerika mı?

 

 

 Hakan GÜLTEKİN                                      

 Döviz kurunun düşeceğini sanmıyorum

  Doların yükselişi fiyatlara yansıyor, esnaf kan ağlıyor. Döviz kurlarının düşeceğini sanmıyorum, bir  şekilde buna bir çare bulunması lazım diye düşünüyorum. Yetkililer, bir an önce bizi bu dertten  kurtarmalı…

 

 

Münire CÜCEL                                      

Siftah yapmadığımız günler oluyor

Biz Kapalıçarşı'da esnafız. Dolar’ın yükselmesi işlerimizi aşırı derecede etkiledi. Siftah yapmadığımız günler oluyor. Dolar’ın yükselme sebebi belli. Ülkemizi karıştırmak isteyenlerin etkisi bunlar. Anlayacağınız bu ülkede fakir hep fakir, zengin daha zengin oluyor. Ortalık yatışırsa Dolar düşebilir ama zannetmiyorum. 

 

 Hayrettin ÇALIŞKAN                                      

 Memleketimizin kıymetini bilmiyoruz

 Dolara hiç ihtiyacımız yok. Kendi kendimizi idare ediyoruz. Aslında onlar bize muhtaç. 2007 yılında  Ukrayna'da çalıştım. Bizim pazarcılarımızın akşam döküp bıraktıklarıyla onlar orada iş yapıyor. Biz  memleketimizin kıymetini bilmiyoruz. 3-5 tane dış güçlerden gelen çapulcular, Türkiye'deki  vatandaşımızın huzurunu bozuyor. Dolar’la borca giren esnafımız ciddi zorlanacaklar. 

 

 

Osman SAĞIR                                      

Türkiye'nin her yanı sorun

Dolar’ın her geçen gün yükselmesi ülkemiz açısından vahim bir durum. Hatta esnaflarımız için daha da kötü. Çünkü bunların hepsi hem bize hem vatandaşa zam olarak yansıyor. Yurtiçi terörden dolayı Dolar yükseliyor. Yatırımcılar, turistler artık ülkemize gelmiyorlar. Yani artık Türkiye'nin her tarafı sorun.