Erkan ŞEN

Birevim Bursa Şubesi Müdürü Funda Aydın gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşları faiz ödemeden kiradan kurtardıklarını dile getiren Aydın, “Firmamız, kişilerin tasarruflarını biriktirerek bireysel olarak tek başına yapamayacağı, daha uzun sürede yapacağı tasarrufu grup mantığıyla daha çabuk yapmasını sağlayan aracı bir kurum. Aynı ödeme gücüne sahip kişilerden gruplar kuruyoruz. Sıralama belirlendikten sonra da herkes sırasına göre parasını alıyor. 100 binlik ev almak isteyen 100 ay beklemek zorunda değil. Biz 100 kişilik gruba giren kişiye 1 ile 51 arasında kura şansı tanıyoruz. Kişi peşinatsız da sisteme dahil olabiliyor. Bu gerçekten büyük bir avantaj. Bankaların bile 120 ayla sınırlı olduğu devirde, biz 240 aylık bir taksitlendirme sunuyoruz müşteriye” değerlendirmesinde bulundu.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NDAN ONAYLIYIZ

Grup sayısının ödemelere göre belirlendiğinin bilgisini vererek konuşmasını sürdüren Aydın, “Kişi 1000 değil de 1500 ödemek istediğinde grubu değiştirilebiliyor. Söylemek gerekirse vatandaş maddi olarak muazzam bir avantaj elde etmekte” ifadelerini kullandı. Kurulan birçok şirketin insanları sıkıntıya soktuğunu dile getiren Aydın, “Vatandaşlar ev almak istiyorsa kesinlikle kurumsal firmaları tercih etsinler. Gerekli evrakların olması mühim. Biz Çalışma Bakanlığı’ndan onaylıyız ve bu durum en başta müşteriyi rahatlatıyor zaten” dedi.

KİLİT BİR SİSTEM

“Şirketimizin işleyişi Türkiye’de bir ilk” diyerek açıklamalarını sürdüren Aydın, konuşmasını şu kelimelerle sonlandırdı: “İşleyişimiz gerçekten çok güzel. Parayı biz alıyoruz, ancak kullanmıyoruz. Gruba göre sadece sıradakine ev almak için kullanılıyor. Dolayısıyla kilit bir sistem var, her iki tarafı da koruyan; mağdur etmeyen bir sistem. Evi kişinin üzerine alıyoruz öncelikle. Bunlar işin emniyet sibobu, çünkü müşteri bizim için çok değerli. ”