Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül
 
Özkan YILDIRIM
 
• Fevzi Bey, öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?
Bize böylesine güzel bir fırsat sunduğunuz için öncelikle bizde sizlere teşekkür etmek isteriz. 1974 Bursa doğumluyum. Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldum. Bursa'da dünyaca ünlü otomotiv kuruluşlarında takriben 18 yıl kadar çalıştım. Burada , ortağım Erhan Bey ile gerçekten de birbirimizi tamamladığımıza inanıyoruz ve böylelikle bir bütün halinde günümüze dek güzel çalışmalar yaptığımızı kalite esaslı çalışmalarımızı  müşteri memnuniyeti çerçevesinde devam ettirdiğimiz kanaatindeyim. 
 
 
•     Fevzi bey ortalama günlük kaç çeşit yemek hazırlıyorsunuz? Aktif olarak kaç fabrika ile işletme ile  bağlantınız var?  Bu konularla ilgili  bize bilgi verirseniz sevinirim?
Bizim işimiz sulu yemek olduğu için sulu yemek üzerine tavuk, köfte, et, sebze olarak çeşitli kategorilerde 30'a yakın sulu yemeğimiz var. Aktif olarak çalıştığımız 30'a yakın fabrika var, buraya da hemen hemen 30 firmadan gelip yemeklerini yiyen arkadaşlarımız mevcut. Toplamda 60-70 işletme ile fabrika ile anlaşmamız olduğunu söyleyebilirim, ayrıca bunun yanı sıra lokantamızı görüp yol üzerinden geçen konuklarımız, müşterilerimiz de mevcut.
 
 
•     Güveçte yapmış olmanız da sektör olarak çok değişik bir durum değil mi? Yapmış olduğunuz yemeklere, lezzetlere kattığı değer bakımından.
 
 
  Aynen o şekilde.  Fırında güveçte pişiriyoruz servisi de güveçte yapıyoruz. Tabi hem görsellik olsun, hem de arkadaşlarımıza karşı bazı tabuları yıkmak babından, doğallığa dönmek bakımından bu şekilde yapıyoruz.
 
‘İVME’ HEP YUKARIYA
 
•     Piyasada az da olsa bir ekonomik sıkıntıdan bahsediliyor, bu  konuyla ilgili neler söylersiniz sizin işlerinizde de bu bir etken oluyor mu?
 
Tahsilat konusu, firmaların personel azaltması ,sonra sektörde çok oyuncunun olması gelip hemen  yanımızda açılan işletmeler, tabi  sektörde de bir sıkıntı oluşturmuş oluyor. Az önce de söylemiş olduğum gibi yemeklerimizi sabahtan itibaren üretiyor olmamız bizi sektörde ön plana çıkartmakta ve bu çalışma sisteminden kesinlikle taviz vermeden zamanı doğru kullanabilmeyi amaçlamaktayız. Yemek pişirme ve sevkiyat saatini minimum düzeyde tutarak sektörde yakalamış olduğumuz ivmeyi daha da istikrarlı bir hale getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasındadır.
 
• Son olarak, Küçük Sanayi’de çalışmalar yürüten firmalara işletmelere, Bursa’da sanayide üretimler gerçekleştiren firma yetkililerine neler söylemek ister siniz?
Güveçte yaptığımız güzel lezzetlerle de bütün Bursa’nın hizmetindeyiz. İşletme olarak sektördeki misyonumuz gereği kısa zamanda güzel bir ivme yakaladık, buradan başta Küçük Sanayi Bölgesinde ki işletmeler olmak üzere bütün Bursa’da çalışmalar yürüten bizleri deneyen arkadaşlarımıza, dostlarımıza bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyor, selamlarımı göndermek istiyorum. 
 
 
• Erhan Bey, şimdi de sizi tanıyalım isterseniz ?
Ben Erhan Ferik, 1977 Bursa doğumluyum, çocukluktan beri Fevzi kardeşim ile beraberiz. 2015 yılından beri Elit Lezzet Lokantası Catering’te birlikte çalışmalar yürütüyoruz.
 
 
•     Erhan Bey sizin de sonuç itibariyle maliyetleriniz gün be gün değişiyor. Almış olduğunuz kuru bakliyatlar olsun  ,  diğer ürünler olsun  üretim maliyetlerini bayağı bir yükseltiyor değil mi?
Bilhassa önceki yılın Ağustos ayında yaşanan çalkantıdan sonra plastik ürünlerindeki çalkantıdan sonra bütün her şey etkilendi, o günden sonra gıda fiyatları da çok yükseldi. Şu an o halde 6-7 liraya patlıcan satılıyor, bu geçtiğimiz sene 17 liraya kadar çıkmıştı.17 liraya almış olduğumuz 5 kilo salça şu an 45-50 lira domates fiyatları şu an 5 lira ile 6 lira arasında. O yüzden fiyatlar bayağı bir yüksek mutlaka bu durumun belli bir standarda  oturması lazım. Ama olmuyor, biz de bu manada kaliteli ürünü uygun fiyata bulmak için araştırmalar yapıyoruz.
• Girdileriniz, almış olduğunuz ürünler ile ilgili yüksek oranda fiyatları yükselmiş olsa da siz sonuç itibarıyla vermiş olduğunuz yemeklerin fiyatlarını anında yükseltemiyorsunuz. Bu durum sizin bu konuda elinizi, kolunuzu bağlıyor sanırım?
‘A-la Kart’ çalışmadığımız için, yıllık anlaşmalarımız var her yıl bu zamanlar içerisinde anlaşmalarımız yıllık yapıyoruz. Genelde büyük catering firmaları bu şekilde çalışıyor. Çok üst düzey sıkıntılar çıktığında rica ettiğimiz bazen oluyor ama fiyat artışları minimalde şu an asgari ücret zammı mesela yüzde on beş yükseldi. Ama şu an gıda enflasyonu geçen sene yüzde 40, şu sıralar yüzde 35 civarı. Bu eninde sonunda esnafın veya ticaret yapan kişinin maaşını veya gücünü eksiltiyor, şu an Türkiye'nin en büyük problemi bence bu ve enflasyon gerçek anlamda yansımadığı için bilhassa gıda da bu kesinlikle var. Yağa  her ay ortalama yüzde 5, yüzde 10 zam geliyor, bazı temel ürünlerde periyodik zamlar geliyor.
 
CATERİNGİN A-LA CART’I GİBİ
 
•   Erhan Bey,  Elit Lezzet Lokantası Catering’te şuan kaç personel çalışmakta son olarak gelecek hedeflerinizle ilgili bizleri bilgilendirir seniz sevinirim?
 
Total olarak bazı durumlarda değişiklikler gösterse de 15 civarı  çalışanımız var. Gelecek hedeflerimizse yapmış olduğumuz bu güzel çalışmalarımızı  devam ettirebilmek diyebilirim. Toplamda  çok büyük sayılara çıkmak hedeflerimiz yok. Daha butik, müşterilerini seçmiş, onlara güzel hizmet eden catering’in  A-la Cart’ı gibi, (küçüğü gibi) diyebilirim. Bu ne kadar büyürse çözüm odaklı sorunları çözmek daha zor oluyor. Sayılarımız şu an 1000-1500 arasında maksimum 2000’e çıktığında yeterli düzeye ulaşacağız demektir.
 
İKİNCİ ,ÜÇÜNCÜ SEKTÖRLER..
Bu sektörün yanı sıra başka bir iş koluna daha giriş yaptık. İş güvenliği ve iş güvenliği ekipmanları ambalaj malzemeleri olarak çalışmalar yapmaktayız. Burada iş güvenliği Ekipmanları üzerine çalışıyoruz, Fevzi Beyin yanı sıra bu sektörde Erdal Bey arkadaşımızda bizlerle birlikte. Ayrıca sürpriz üçüncü bir sektörde de ön araştırmalar yapmaktayız. Son olarak başta sanayi çalışanları olmak üzere bütün Bursalılara sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.
 
KESİNLİKLE ÖNERMEK İSTİYORUM..
Elit Lezzet Lokantası ve catering’te  güzel bir görev bölümü yaparak güzel sonuçlar ortaya koymuş olan ortakları  Sayın Fevzi Yörük'e ve Erhan Ferik'e bizlerde  çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz. Bilhassa başta Nilüfer ilçesinde olmak üzere, bütün Bursalılara, lezzetseverlere, damak tatlarına düşkün dostlarıma, Küçük Sanayi’nin hemen girişindeki bankalar bölgesinde bulunan  Elit Lezzet Lokantası ve Catering’i özellikle önermek istiyorum, kesinlikle pişman olmayacaklarının da garantisini veriyorum.