Sevinç ÇELEBİ

Bursa’da yaşayan Eğriderelileri aynı çatı altında buluşturan ve Eğridere’de yaşayan Eğridereliler ile aile bağlarının güçlendirilmesi, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesini amaçlayan Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 20. Geleneksel Dostluk ve Dayanışma Gecesi yoğun ilgi gördü. Podyum Davet Salonu’nda yapılan geleneksel buluşma gecesinde 700’ü aşkın Eğridereli bir araya geldi.

HER ZAMANKİNDEN DAHA KARARLI

Yöresel iklimin yaşandığı, dostlukların güçlendiği, Eğriderelilerin bir araya gelerek hasret giderdiği ve kaynaştığı gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Aydın Yılmaz, “Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye’nin varlığı, ülkemizin yanı sıra Türk dünyası, İslam coğrafyası, Balkanlar, S. Trakya’da ve Rumeli’de yaşayan kardeşlerimizin de özgürlüklerinin teminatı ve güvencesidir. Bu nedenle BAL-GÖÇ, BALKANTÜRKSİAD, RUMELİSİAD, RUDEF, RUMELİFED, Rumeli ve Balkan Türkleri Federasyonu, Balkantürk Eğitim Vakfı, Göç Türk Federasyonu ve Yöre Derneklerimizden oluşan camiamızın, milli menfaatlerimiz doğrultusunda birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek adına her zamankinden daha kararlıyız” şeklinde konuştu.

FEDAKÂR VE TOPLUMA ÖRNEK İNSANLAR

Eğriderelilerin çalışkan, kentine ve ülkesine katma değer kazandıran, milli birliğimize önem veren, ülke menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan, ay-yıldızlı bayrağımıza ve vatanımıza sevdalı, fedakâr ve topluma örnek insanlar olduğunu vurgulayan Yılmaz, “31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin bir demokrasi şöleni olduğunu, seçime katılan belediye başkan adaylarına ve siyasi partilerimize başarılar diliyoruz, gecemize katılan değerli konuklarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

DAYANIŞMA GECESİNE BÜYÜK İLGİ

Dayanışma gecesine, Bursa milletvekilleri Opr. Dr. Mustafa Esgin, Prof. Dr. Yüksel Özkan, Erkan Aydın, AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin temsilcileri, Osmangazi, Nilüfer ve Eğridere belediye başkanları, Eğridere Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram, Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bojilov, Ticari Ateşe Alexandar Alexandrov, Nilüfer Belediye başkan adayları Turgay Erdem ve Necati Şahin, RUDEF Genel Başkanı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Şuayip Toprak, 21. Dönem Milletvekili Hayati Korkmaz, Hak ve Özgürlükler Hareketi Kırcaali İl Başkanı ve Eğridere Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Şaban, RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova, önceki dönem başkanı Erol Kılıkçıer, Bal-Göç Başkanı Veli Öztürk, Bal-Göç Federasyon Başkanı Kader Özlem, BALKANTÜRKSİAD Vakfı Başkan Vekili Süleyman İnan, Filibeliler, Koşukavaklılar, Yeni Mahalleliler, Mestanlılar, Killiler, Osmangazi ve eski Cuma Kültür ve Dayanışma derneklerinin başkanları katıldı.

PASTA 10. YIL MARŞI EŞLİĞİNDE KESİLDİ 

İstiklal Marşı’nın okunması ve protokol konuşmalarıyla başlayan Dostluk ve Dayanışma Gecesi’nde, MG Davet Orkestrası ve Grup Genç Bando slow ve hareketli şarkılarıyla geceye renk katarken, Milletvekili ve Bal-Göç önceki dönem Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murad, Bal-Göç Genel Başkanı Veli Öztürk birer konuşma yaparak davetlileri selamladı. Gecede ayrıca, Dernek Başkanı Aydın Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve protokol temsilcilerinin katılımıyla Şeytan Köprüsü maketinin yer aldığı 20. Geleneksel Dostluk ve Dayanışma Gecesi’nin pastası, coşkuyla söylenen 10. Yıl Marşı eşliğinde kesildi.