BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyeleri, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i ziyaret etti. Üniversite yönetimi ve akademisyenlerin de iştirak ettiği ziyarette Başkan Burkay ve yönetim kurulu üyeleri, üniversitenin araştırma laboratuarlarını inceledi. Rektör Karademir’den 4 bin 600’ün üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü üniversitenin çalışmaları ile ilgili bilgiler alan Başkan Burkay, istişare toplantısında akademisyenler ile de bir araya geldi.

Uludağ’da sezon sonu indirimleri tatilcileri bekliyor Uludağ’da sezon sonu indirimleri tatilcileri bekliyor

“YENİ İŞBİRLİĞİ KANALLARI KURALIM”

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak Bursa ekonomisinin üretim, ihracat ve nitelikli istihdamına güç katmanın yanı sıra ‘insana yatırım odaklı’ birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Bursa ekonomisinin kalkınma hedeflerine ulaşmasında üniversite sanayi iş birliğinin kilit rol üstlendiğine işaret eden Başkan Burkay, ‘kentin aklı’ olan üniversitelerle işbirliği kanallarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. BTSO’nun bünyesinde yer alan sektörel konsey yapılanmasına BTÜ ve Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenlerin de fikirleriyle dinamizm kattığını dile getiren Burkay, “Bilim ve teknoloji; kamu, özel sektör, üniversiteler ve sanayi ekosisteminde gelişiyor. Bu alanda atılan her adım ekonomiye ciddi katkı sağlıyor.” dedi.

“REHBERİMİZ BİLİM VE TEKNOLOJİ”

Önümüzdeki süreçte katma değeri yüksek üretim ve ihracat hedefi doğrultusunda BTÜ ile sanayi arasındaki bilgi ve teknoloji akışını artırmak istediklerini belirten Burkay, “Bilgi, bilim, teknoloji ve AR-GE faaliyetleri şehirlere yön veriyor. Bilgiyi ürüne dönüştüğümüz ölçüde kentimiz ve ülkemiz gelişecektir. Bu süreçte en önemli rehberimiz bilim ve teknoloji olacaktır. 42 binin üzerinde girişimciye sahip Odamız, BTÜ ile bundan sonra daha uzun vadeli, çok yönlü ve sonuç odaklı işbirliği çalışmalarına devam edecektir” diye konuştu.

“SADECE MEZUN VERMEK YETERLİ DEĞİL”

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, kısa bir sürede nitelikli akademik ve idare kadro ile sağlıklı bir eğitim müfredatı oluşturduklarını söyledi. Üniversite olarak diploma sahibi gençlerin iş hayatına katılması ve önemli bir kısmının kendi işini kurmasını hedeflediklerini ifade eden Karademir, “Ülkemizde üniversite öğrenimi gören öğrenci sayısı yaklaşık 7.5 milyon. Her sene 2.5 milyon öğrencimiz üniversitelerden mezun oluyor. BTÜ olarak nitelikli öğrenci sayımızı koruyarak, sektörlerle iç içe ve uygulamalı eğitim odaklı çalışmalar yapıyoruz. Bu noktada önemli bir mesafe aldık. Bursa’daki paydaşlarımız için önemli olan bölümler üzerine yoğunlaştık. Bunun dışında öğrencilerimizin aldığı derslerin güncel ve sektördeki ortamı yansıtan yenilikte olmasını istiyoruz. Her geçen gün kendisini yenileyen teknolojik gelişmelerden öğrencilerimize yansıtmayı amaçlıyoruz” dedi.

“BTSO İLE GURUR DUYUYORUZ”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile BTÜ arasında devam eden işbirliğinin önümüzdeki süreçte daha da somut adımlara ulaşacağına inandığını kaydeden Karademir, şöyle konuştu: “Bursa’mız kendine göre marka değeri yüksek, hemen hemen her alanda artıları olan bir şehir. BTSO ise ülkemiz için bir kazanç. Böyle bir yapı tabi ki önemli projelere de imza atıyor. Üniversite olarak BTSO’yu gıpta ile izliyor ve takdir ediyoruz. Ticari cephede savaşan firmalarımızın stratejik ve bilimsel veriler üzerinden katkı sağlamak için üniversitelerden destek almasını istiyoruz. Önümüzdeki süreçte ülkemiz ve kentimizin geleceği için iş insanlarımız ile işbirliği adımlarımızı daha da kuvvetlendireceğiz.”