Fatih AKKUŞ (ÖZEL HABER)

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay Galatasaray maçı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Transfer için Fransa’da bir oyuncunun takip edildiği bilgisini paylaşan Başkan Ay, Brezilyaya da bir ekip göndereceklerinin altını çizdi. Transfer çalışmalarının erken başladığını söyleyen Ay, “Scout ekibimiz ve hocamızla yaptığımız görüşmede genç oyuncuların izlenmesine karar verdik. Bu sezon çok şükür çok fazla para harcamadık. Çünkü artık tecrübelendik. Biz şu anda bizden önceki yönetimden kalan oyuncuları daha yeni gönderebildik. Bizim yaptığımız hatalı transferlerden bazı oyuncular hâlâ elimizde. Sezon sonunda onlar da gidecek. Biz önümüzdeki sezon için 10 milyon Euro’nun altında bir kadro kurmayı düşünüyoruz. Orta saha ve ileriye daha kaliteli oyuncular almak istiyoruz. Geldiğimizden bu yana 70’e yakın personelle yollarımızı ayırdık. Bu da aylık 350 bin TL gibi bir rakam yapıyor. Belki bazı arkadaşlarımızla yine yollarımızı ayıracağız. Bursasporu düşünerek hareket ediyoruz. İnşallah iyi günler yakında” değerlendirmesinde bulundu.

ALLAH'A HAVALE ETTİM

Özellikle son dönemde ‘Başkan istifa edecek’ söylentilerine de cevap veren Ali Ay, “Hakkımda çıkan haberlerin hepsi külliyen yalan. Maalesef Bursaspor camiasında bir kesim var. Bu kesim nedendir bilinmez Bursasporun başarılı olmasını istemiyor. Mali tablonun düzelmesini de istemiyor ama bu rahmetli İbrahim Yazıcı zamanında da vardı. Ben onların hepsini Allah’a havale ediyorum. Ben bu kulübün başkanıyım. Ben o zaman her şeyi saklayayım, kenara çekileyim ve hiçbir şey söylemeyeyim. Kulübün durumunu sizlere açıklamakla bazı kişilere mesajlar veriyorum. Çünkü burası Bursa’nın kulübü. Herkes bir şeyler yapacak, herkes elini cebine atacak ki daha başarılı olalım. Herkes başkandan bekliyor. Bende de artık bıçak kemiğe dayandı. Bu nedenle arkadaşlara bazı mesajlar verdim. Bazı mesajlar da yerini buldu” dedi.

Sahada adalet yoktu

Bursaspor’un genç kaptanı Ertuğrul özellikle sahada adalet yoktu diyerek mesaj verdi. Ertuğrul yaptığı açıklamada “Ozan Kabak‘ın Limaya penaltı pozisyonunda yaptığı faulu ben, Umut,  Chedjou, veya Barış yapmış olsaydı direkt kırmızı kart görürdü. Ama onlara sarı kart çıktı. Sahada doğruyu söylemek gerekirse eşitlik ve adalet yoktu” şeklinde konuştu.

 

Üzgünüz

Başarılı orta saha futbolcusu Aytaç Kara ise Galatasaray maçıyla alakalı yaptığı değerlendirmede, “Üzgünüz. İstanbulda iki puan bıraktık. Son pozisyonlarda iyi paslar yapamadık. Buradan sevinçle değil moralimiz bozuk ayrılıyoruz. Umarım bu basit hatalardan ders çıkartıp, önümüzdeki maçlara yansıtmayız” dedi.

 

Gole giden yollar kapalı

Yeşil Beyazlı takım 9 haftada kalesinde 8 gol yedi. Böylelikle Bursaspor en az gol yiyen ikinci takım olarak ön plana çıkıyor. Savunma hattında güven veren Timsah, gol yollarında yaşadığı sıkıntı ile de taraftarını oldukça üzüyor. 6 kez rakip fileleri havalandıran Bursa temsilcisinde Samet Aybaba nasıl bir önlem alacak bilinmiyor ancak oynanan futbol geleceğe dair ümit veriyor.