Erkan ŞEN

Bursa’nın en eski mahallelerinden biri olan Beyazıt Mahallesi artık uyuşturucu operasyonlarıyla gündeme gelmeyecek. Kurulan spor kulübü ve gençliğe verilen önemle ön plana çıkan mahallenin efsane muhtarı Süleyman Atış, gazetemize samimi açıklamalarda bulundu. Mahallenin uyuşturucu belasından kurtulduğunu söyleyen Atış, vatandaş ve devletin el ele vererek her türlü zorluğu aşacağına canı gönülden inandığını da açıklamalarına ekledi.

GENÇLER ZOMBİ GİBİYDİ

‘Bizim amacımız sağlıklı bir gelecek’ diyerek sözlerine başlayan Beyazıt Mahallesi Muhtarı Süleyman Atış, “Şükürler olsun ki mahallemiz uyuşturucu belasından kurtuldu ve yaklaşık 5-6 aydır cennet gibi” dedi ve zamanında bağımlı gençlerin sokaklarda zombi misali yürüdüğü günleri hatırlattı. İçler acısı olan durumdan kurtuldukları için çok mutlu olduklarına değinen Atış, samimi açıklamalarını şöyle sürdürdü:“Onlar bizim evlatlarımız ve gelecekteki hayatlarının güzel olmasını istiyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yabu konuda ne kadar teşekkür etsek az. İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Narkotik Şube Müdürü ve ekibine de teşekkürlerimizi iletiyoruz agazetearacılığıyla.Güvenlik güçlerimizin gece gündüz gösterdiği çaba sayesinde uyuşturucu belasından kurtulduk. Bakanımız Süleyman Soylu ile kısa bir görüşmem olmuştu. Mahallemizin başlıca sıkıntılarından birinin uyuşturucu olduğunu aktarmıştım kendisine. Bakanımız kesinlikle destek olacaklarını bildirdi ve kısa sürede verdiği sözü tuttu. Bizim bir isteğimiz daha var, cezaların caydırıcı olması.”

BİR KAPTAN GEMİYİ TERK ETMEZ

Ailelere uyuşturucu konusunda çok iş düştüğünü söyleyen Atış, çocuğun hal ve hareketlerinden madde kullanıp kullanmadığını anlayabileceklerini dile getirdi. Anne babanın bu konuda çocuğa baskı yapmaması uyarısında bulunan Beyazıt Muhtarı, “Ailelere önceden uyarılarda bulunduğumuz zaman alınırlardı, ‘Bizim evladımız kötü şeyler yapmaz’ diye. Daha sonra aileler de bu mücadelede bizim yanımızda oldular. Eğer mahalleli arkanızda duruyorsa ve vatandaş polisin kendilerine destek olduğunu görüyorsaolumsuzluklar hızla çözülüveriyor. Biz buna şahit olanlardanız. Çekinip kaçanlar oldu maalesef. Çözüm kaçmak mıydı? Hayır. Bir kaptan gemisini asla terk etmez. Şükür olsun Allah’a ki artık mahallemizin uyuşturucu problemi kalmadı. Mahallenin birlik olduğunu gördüğüm gün içim ferahladı ve duygulanmamak elde değil. İnsanları bilinçlendirmek adına toplantılar yaptık sık sık. En son Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ı ziyaret ettik mahalle sakinlerimizle. Birlik ve beraberlik gerçekten şart bu güzel memleket için” değerlendirmesinde bulundu.

Destek bekliyorlar

Gençleri kazanmak adına Beyazıt Gençlik Spor Kulübü’nü kurduklarını ve geleceğin futbol yıldızlarının mahallelerinden çıkacağına canı gönülden inandıklarını söyleyen Muhtar Atış, “Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalması için Beyazıt Gençlik Spor Kulübü’nü kurdum, ancak gerekli desteği bulamıyoruz. Antrenman sahamız yok, çocuklar beton zeminde antrenman yapmaktalar ve geçenlerde bir evladımızın topuğu kırıldı. Yetenekli çocuklarımız var gerçekten, ama imkânlar kısıtlı olduğu için sık sık sakatlanmakta ve devam edememekteler. Yıldırım Belediyesi sağ olsun malzeme konusunda sıkıntımız yok, fakat bir servisimiz dahi bulunmamakta. Çocuklar maça giderken bir aracımızın olmaması gerçekten çok üzücü” açıklamasını yaptı.

Kâbe’de bir Timsah

Bursaspor fanatiği olduğunun bilgisini paylaşarak konuşmasını sürdüren Atış, hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklarda yaşadığı bir anısını kurduğu şu cümlelerle paylaştı: “Kâbe etrafında Bursaspor formasıyla tavaf ettim. Hac vazifem için yola çıkmadan önce bir maç sonrası Ömer Erdoğan’ın formasını istedim. ‘Kaptan şu formayı bana ver de mübarek yerlere sürtelim. Şu takım da artık bir şampiyonluk görsün’ dedim. O da sağ olsun formayı bana hediye etti. Hakikaten orada bulunduğum süre içerisinde, 46 gün boyunca, ihramda olduğum her dakika boyunca Bursaspor formasıyla gezdim. Orada bulunan ulusal bir TV kanalının spikerinin dikkati çekmiş, geldi benimle röportaj yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra bir gün bir baktım muhtarlığın önünde 3 tane de canlı yayın aracı ve onlarca gazeteci var. Ben de babama bir şey oldu zannettim. Bir baktım bütün muhabirler benim üzerime geliyor. Hac vazifemi Bursaspor formasıyla yaptığımı duymuşlar onlar da. Tabi, olayı anlattık. Sonra bir de o ara oynanan bir maçın skorunu sordular. Benim de ettiğim tahmin tuttu. Bursaspor şampiyon olduktan sonra ulusal bir gazete tam sayfa benim haberimi yapmış: ‘Bursaspor dualarla şampiyon’ adı altında. Fakat Bursaspor tribününden bir teşekkür alamadık ona üzülüyorum.”

Sorunlar elbette var

Gençlerin istihdamını sağlamak adına gece gündüz çalıştığını dile getiren Atış, mahallenin geleceğini kazanmak adına mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti. Mahallede başıboş çok sayıda köpeğin bulunduğu bilgisini paylaşan Muhtar Atış, belediyenin bu konuda harekete geçmesini gerektiğini ifade etti. Pazar yerinde de ciddi bir sıkıntı yaşandığının altını çizen Beyazıt Muhtarı, bir yangın çıktığı takdirde facia yaşanabileceğini bildirerek, “İtfaiye gelse giremez, çünkü 3 tane çıkmaz sokağımız mevcut pazar yerinde” dedi.

SERVİS ÜCRETLERİ AİLELERİ ZORLUYOR

Mahallede ortaokul bulunmamasının sıkıntısını yaşadıklarını ifade eden, yüzlerce ortaokul öğrencisinin eğitim almak için farklı mahallelere gitmek zorunda kaldığının bilgisini veren Beyazıt Mahallesi Muhtarı, çocukların ailelerinin yüklü bir servis ücreti ödediklerinin altını çizdi. Konuya binaen fikir belirten AK Parti Yıldırım Beyazıt Mahalle Temsilcisi Halis Temiz ise, “Okul bölgesinde emniyetin sağlanması gerekiyor. Güvenlik görevlisi kesinlikle şart. Allah korusun bir sıkıntı yaşasa ve öğrencilerin canı tehlikeye girse biz bunun hesabını veremeyiz” ifadelerini kullandı.

Otopark sıkıntısı çözüm bekliyor

Mahallenin ciddi bir otopark sıkıntısı olduğuna da vurgu yapan AK Parti Yıldırım Beyazıt Mahalle Temsilcisi Halis Temiz, “Tapu Bölge Müdürlüğü mahallemizde bulunmakta. Bu bölgeye dışarıdan tapu işleri için gelen vatandaşların araçlarını esnafın önünü kapatacak şekilde park etmesi can sıkıcı olayların olmasına neden oluyor. Binanın altında güvenlikli otopark var, ancak burası teknik olarak yetersiz. Yetkililer bir şekilde bu probleme de çözüm bulmalı diye düşünmekteyim. Sorunun önümüzdeki kentsel dönüşüm planları kapsamında çözüme kavuşacağına inanıyorum” diye konuştu. Temiz, mahallenin sosyal donatı yönünden de sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti.