UEFA Avrupa Lig`i C Grubu`nda Beşiktaş İngiliz temsilcisi Tottenham, Sırbistan temsilcisi Partizan ve Yunanistan temsilcisi Asteras Tripoli ile eşleşti.


TOTTENHAM
Tottenham, 1882 yılında kuruldu. Lacivert-beyaz takımın İngiltere Premier Lig`de 2 şampiyonluğu bulunuyor. Tottenham`ın Avrupa`da ise 2 UEFA Kupası, 1 Kupa Galipleri Kupası olmak üzere 3 şampiyonluğu bulunuyor. Tottenham en önemli silahları ise Lennon, Soldado, Adebayor ve Lamela diye gösteriliyor.

PARTİZAN
Sırbistan`ın Partizan takımın en önemli silahı ise taraftarı. Ateşli bir taraftarı bulunan Partizan takımının 6 sezonda üst üste 6 kez şampiyon olmuştu. Galatasaray`ın eski futbolcusu Sasa İlic kaptan olarak görev yapıyor. Siyah-Beyazlı ekip 1945`te kuruldu.

ASTERAS TRİPOLİ
Yunanistan`ın Asteras Tripoli takımı ise 1931 yılında kuruldu. Sarı-lacivert renklere sahip olan Yunan temsilcisi maçlarını 7 bin 500 kişi kapasiteli Kolokotronis Stadı`nda oynuyor. Geçtiğimiz sezon Yunan Ligi`ni 5. sırada tamamlayan Asteras`ın kulüp tarihinde önemli bir başarısı bulunmuyor. Yunan ekibi, bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön elemesine 2. turdan katıldı ve sırasıyla RoPs, Mainz ve M.Tel-Aviv`i eledi.
Ayrıca Asteras, 2011 yılında şike gerekçesiyle küme düşürülmüştü.