Balıkçılık sektörünün sorunlarına cevap veren yeni kanunla birçok cezanın artırıldığını ifade eden Özkaya, yapılan yenilikler ve artan cezalar sayesinde azalan balık stoklarının ve kaybolan ekonomik balık türlerinin tekrar eski haline geleceğini söyledi. Özkaya, düzenlemenin getireceği değişime dikkati çekerek, "Kanun denizlerin bereketli günlerine dönmesine katkı sağlayacak. Kurallara uyan balıkçılar destekleniyor. Yeni kanun, zaman ve boy yasağına uymayan kural dışı balıkçıların kabusu olacak" diye konuştu.

 

BALIKLAR MARMARA'DA BİRİKECEK
Özkaya, Marmara Denizi'nin balıkların Karadeniz'e geçerken ve dönerken uğradığı ve çoğunun yumurta bıraktığı bir yer olduğunu vurgulayarak, kanunla Marmara'da lamba yakarak aşırı balıkçılık yapanlara kısıtlamalar getirildiğini ve cezaların artırıldığını bildirdi. Marmara'da trolle avcılık yapanlara hapis cezası getirildiği bilgisini veren Özkaya, "Kanunla Marmara'da balık birikmiş olacak ve buradan diğer denizlere dağılacak." ifadesini kullandı. 4,5 aylık su ürünleri av yasağının balık stoklarının yenilenmesi için uygulandığına dikkati çeken Özkaya, "şebeke" olarak adlandırılan kaçak avcılık yapanların bu yasağa uymadığını dile getirdi

Bakan Işıkhan: "2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan ettik” Bakan Işıkhan: "2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan ettik”