Şavşat Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nde yapılan olağan genel kurulda tek liste ile girilen seçimde Mehmet Yılmaz, başkan seçildi. Kongreye Bursa Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyon Başkanı Suat Özkan, Güzelyalı Artvinliler Derneği Başkanı Dursun Kurtuluş, Gürsu Borçkalılar Dernek Başkanı Yüksel Odabaş, Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Hakan Özen, Ali İhsan Sönmez Onkoloji Hastanesi eski Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Oktay Çelik ve çok sayıda Şavşatlı katıldı. Yeni Yönetim Kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: “Mehmet Yılmaz, Ersin Yeni, Salih Işık, Gencay Yıldırım, Okay Bilir, Murat Yazar, Namık Kemal Taban, Ertan Yazar, Ömer Kör, Murat Kaya, Eren Tekin, Ömür Kağan Kara, Kürşat Altun, Fuat Yaşar, Ercan Aydın, Saadettin Duran, Rıdvan Aslan, Engin Yalduz, Erol Alkan, Mikail Küçük.”

GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK

Başkanlığa seçilen Mehmet Yılmaz, yıllardır kirada olduklarını ve artık bu devrin biteceğini söylerken, “Murat Aydın ve ekibinin bizlere kazandırdığı arsa ile gördük ki azimli bir şekilde mücadele edilince başaramayacağımız hiçbir şey yokmuş. İşte biz de bu inanç ve gaye ile yılmadan, usanmadan hiçbir siyasinin güdümüne girmeden, gecemizi gündüzümüze katarak Şavşatlıları kendi mülküne kavuşturacağız. Çok kolay olmadığının bilincindeyiz. Ama şuna inanıyoruz ki samimi bir çalışma ile bizler kendi söküğümüzü dikebilecek güçteyiz. Gelin hep beraber ben değil biz olalım, kısır çekişmeleri bir tarafa bırakarak omuz omuza gönüllerimizi, güçlerimizi birleştirerek küskünlüklerimizi, kırgınlıklarımızı bir tarafa bırakalım. Bizim her şeyin üstesinden gelebileceğimize hiçbir şüphemiz yok” dedi.

ŞAVŞAT’A DAYANIŞMA MERKEZİ

Şavşat’ta, Bursa Şavşatlılar Derneği şubesi açarak Şavşat–Bursa arasında köprü görevi yapacaklarını ifade eden Yılmaz, “Şavşat’ta okuyan çocuklarımızın Bursa’da veya yakınlarında üniversite kazanmaları halinde Şavşatlı çocuklarımızın Bursa’daki rehberleri olabilmek adına mücadele vereceğiz. Ayrıca Bursa’daki hemşerilerimizin Şavşat’a gitmeden çözülebilecek işleri için yapılabilecek işlerini çözmek için ön ayak olacağız. Bursa’da yaşayan Şavşatlılar için Şavşat’ta dayanışma merkezi gibi çalışacak ve Şavşat’taki buluşma adresiniz olacak. Şavşat’ta gerek köylerimizin sorunları ile ilgili gerekse sağlık hizmetleri ve ulaşımı gibi problemleri çözmek adına Şavşat Kaymakamlığı, Şavşat Belediyesi ve diğer kurumlarla ortak hareketle sorunların erken çözümü noktasında mücadele edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ÖNCE ÜYELERİN ÇOCUKLARINA ULAŞACAĞIZ

Mehmet Yılmaz, Bursa’da yaşayan Şavşatlılar olarak aktif üye sayısı bakımından çok eksik olduğunu dile getirdi. “Çoğu üyemizin kendisini tanıyor olsak da çocuklarını tanımıyoruz” diyen Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Kimisi öğretmen, savcı, hâkim, işadamı, esnaf…Fakat derneğimiz ile hiçbir bağları yok. Bazıları aidiyetini kaybetmiş. Bazıları da kaybetmek üzere. Göreve geldiğimiz an itibari ile tüm üyelerimize ulaşıp önce üyelerimizin çocuklarına ulaşmaya çalışacağız. Ardından dernekle bağ kurmamış insanlarımıza ulaşıp derneğimiz faaliyetlerine katılmalarını sağlamaya çalışacağız ve önümüzdeki dönemlerde yeni arkadaşlarımızın bu derneğe hizmet etmelerini sağlamaya çalışacağız.”

‘ŞAVCARD’ AYRICALIĞI

Şavşat Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği eski Başkanı Murat Aydın ve ekibinin Şavşat kültürünü yaşatmak adına kurdukları tiyatro ekibi ile Türkiye’nin her yerindeki hemşerilerin kültür elçisi olduklarını kaydeden Yılmaz, “Ersin Yeni’nin görevlendirilmesiyle kurulan bu ekip ülkemizin çeşitli illerinde sahne alarak derneğimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Bizim yapmamız gereken ise bu ekibe sahip çıkıp daha da büyük organizasyonlarda sahne almalarını sağlamak ve bu gönüllü sanatçı kardeşlerimize daha rahat çalışma ortamları sağlamaktır. Bir de ‘ŞAVCARD’ projemiz var.Bu proje üyelerimizin indirimli olarak sağlık,eğitim, alışveriş, turizm, gıda, perakende sektörlerinde alışveriş yapmalarını sağlayacak. Şavşatlılar her şeyin en iyisini en uygununa bulabilecek olup bizlerde bugüne kadarki en büyük problemlerden biri olan sponsorlarımızın yaptığı reklam yatırımının geri dönmemesini engellemiş olacağız” şeklinde konuştu.

MEHMET YILMAZ KİMDİR?

Mehmet Yılmaz, 1979 yılında Şavşat’ta doğdu. İlköğrenimini Şavşat’ta, ortaöğrenimi ise Ardanuç Sağlık Meslek Lisesi’nde tamamladı. Okul yıllarında merak saldığı kamera ve fotoğraf makinası ile beraber 1998 yılında Artvin’de Çoruh TV’de kameramanlıkla basın camiasına girdi. Ardından 2001 yılında İhlas Haber Ajansı (İHA) gibi haber ajanslarında muhabirlik yaptı. Trabzon, Hopa, Rize bölgelerinde haber ajanslarında çalıştıktan sonra, bir dönem Özel bir kargo şirketinin Trabzon, Hopa, Artvin şubelerinde şube müdürlüğü yaptı. 2007 sonlarında Bursa’ya gelerek ticaret hayatına atıldı ve şu anda Yıldırım Ulus Mahallesi’nde sağlık kabini hizmeti vermeye devam ediyor. Mehmet Yılmaz’ın Ortabağlar Mahallesi’nde ‘Memleketim Kafe Kahvaltı Salonu’ da bulunuyor. Ayrıca ‘Memleketim Medya Yayıncılık’ adlı firması ile de Bursa’da ‘Memleketim Gazetesi’ isimli gazete yayınlıyor. Yılmaz, öte yandan Karadeniz Kaçkar TV Bursa Bölge Temsilciliği yapmakta. Mehmet Yılmaz evli ve 3 erkek çocuk babası…