Vişne Caddesi´ndeki BEKSİAD dernek binasında gerçekleştirilen görüşmede kadınların istihdamdaki payının daha çok nasıl artırılabileceği konusu masaya yatırıldı. Yıldırımdaki iş verenler olarak kadınları iş hayatına dahil etmek için çalışmalar yürüttüklerine ifade eden BEKSİAD üyesi Büşra Bebe firması sahibi Büşra Azizoğlu, fikir alışverişi sonrası proje oluşturmak istediklerini kaydetti. Azizoğlu, “Tekstil sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Kadınlarımız, ailelerinin sosyal yükünü omuzlarında taşıdığı için çeşitli ailevi sebeplerden dolayı ciddi iş gücü kayıpları meydana geliyor. Biz bu sektörde kadınların ön plana çıkması ve iş gücü kaybının en aza indirgenmesi için elimizi taşın altına koyuyoruz” dedi.

YILMEK´İN KURSLARI İSTİHDAMA YÖNELİK OLACAK

KEFEK Komisyonu Başkanı ve Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi Ebru Ahu ise YIL-MEK bünyesinde istihdama yönelik kurslar açacaklarını belirterek, “Hangi alanda ihtiyaç varsa o alana yönelik kurslar açmayı hedefliyoruz. BEKSİAD üyelerinin de burada bize verecekleri öncesi eğitim kurumlarını yaygınlaştırıyoruz” dedi. Ahu, kadınların düşüncelerini öğrenebilmek ve ortak bir çözüm bulmak için de bir platform oluşturmak istediklerini kaydetti.

ATALAY: TEKSTİL SEKTÖRÜ KADINLARIN EMEĞİYLE AYAKDA

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren BEKSİAD Başkanı Halil Atalay da, tekstil sektörünün kadınların emekleriyle ayakta olduğunu ifade ederek, “Kadın komisyonlarımız çok önemli bir proje yürütüyor. Kadın istihdamını artırmak için biz sektör olarak elimizden geleni yapacağız. Bu çalışmalarımız kısa süre içinde meyve verecektir” dedi.