Milletvekilleri Borusan Lojistik’te ki işçi krizini çözmek için bir araya geldi : 4 işçi tekrar alındı Milletvekilleri Borusan Lojistik’te ki işçi krizini çözmek için bir araya geldi : 4 işçi tekrar alındı

Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ve Bosna Hersek İle İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV) organizasyonuyla gerçekleştirilen ziyarette, BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bosna Hersek heyetiyle BEKSİAD Dernek Merkezi’nde bir araya geldi.
BEKSİAD Yönetimine ev sahipliği için teşekkürlerini sunan Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemriç, “Travnik, Bosna Hersek’in merkezinde bir şehir. Burası, Osmanlı döneminde 150 yıl boyunca eyalet başkentliği yapmış, tarihi bir yer. Buraya geldiğiniz Türkiye’de veya Bursa’da gibi hissedeceksiniz. Ayrıca Travnik, Bosna Hersek’in tekstil merkezi konumunda. Tekstil sektöründe köklü bir geleneğimiz var. 28 – 30 Mayıs tarihleri arasında, bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz TIMODEXPO adlı tekstil fuarımızla, kentimizin bu önemli sektörüne daha da güç katmak istiyoruz. Bu anlamda bebe giyim ve konfeksiyon sektörünün Bursa’daki temsilcisi konumunda olan BEKSİAD’ı da ve Bursalı bebe sektörü temsilcilerini fuarımızda görmeyi çok isteriz” dedi.

“TEKSTİL ÜRÜNLERİNDEN GÜMRÜK VERGİSİ ALMIYORUZ”
Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerine değinen Bosna Hersek Deri, Tekstil ve Ayakkabı Üretici ve İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Amir Meciç ise, “Bosna Hersek’te tekstil ve dericilik önemli bir sektör. Firmalarımız Avrupa Birliği ülkelerine ve dünyaca tanınmış markalara üretim yapıyorlar. Bu da yüksek kaliteli ürünler imal etme becerisini de beraberinde getiriyor. Geleneksel tekstil üretimi ile modern sanayinin buluştuğu sektörümüz, önemli iş fırsatlarını barındırıyor. Bunun yanı sıra, iki ülke arasındaki ticaret anlaşması kapsamında, tekstil ürünlerinden gümrük vergisi almıyoruz. Ülkemizde rahat bir iş ortamı var ve buraya gelen yatırımcıların izlenimleri genelde olumlu oluyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde, önemli işbirlikleri içerisinde olabileceğimizi düşünüyorum. Düzenleyeceğimiz fuarda Türk iş insanlarını aramızda görmekten memnuniyet duyacağız” diye konuştu.

“BÖLGEMİZ, KENTİMİZE VE ÜLKEMİZE DEĞER KATIYOR”
Ziyarette konuşan BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız da, nazik fuar daveti için teşekkürlerini sundu. Yıldız, “Kardeş ülkemiz ve şehrimizin Belediye Başkanı ve İhracatçılar Birliği Genel Sekreterimizi derneğimizde ağırlamak bizler için büyük onur. Vişne Ticaret Bölgesi, bine yakın bebe konfeksiyoncusu ve tedarikçisine ev sahipliği yapıyor. Burada üretilen ürünlerin büyük bölümünü ihraç ederek, Bursa’ya ve ülke ekonomimize değer katıyoruz. İki kardeş ülke arasında ticaretin gelişmesini bizler de arzuluyoruz. Umarız ki bu ziyaret gelecek dönemde güçlü işbirliklerinin başlangıcı olur” ifadelerini kullandı.
Ziyarette ayrıca, BEKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bosna Hersek heyeti iki ülke arasındaki olası iş imkânları konusunda fikir alışverişinde de bulundular.