Fatih AKKUŞ

Bursaspor bugün taraftarıyla buluşuyor. Kayserispor’u mağlup ederek bayram tatiline galibiyetle girmek isteyen Timsah, Fenerbahçe deplasmanında sergilediği performansı sarı kırmızılı ekip karşısında da sürdürmek istiyor. Kayserispor karşısına 3 puan parolasıyla çıkacak olan Yeşil Beyazlılar, daha şimdiden üst sıraları hedeflemiş durumda. Bursaspor’un tecrübeli hocası Samet Aybaba ise zorlu 90 dakika öncesi eksikler olmasına rağmen takımının galip geleceğine inanıyor. Fenerbahçe maçında ortaya koyulan futbolun Kayserispor maçında da devam edeceğine emin olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, “Ben çocuklara güveniyorum. Sahaya çıkıp ellerinden geleni yapacaklar ve taraftara galibiyet armağan edecekler” şeklinde konuştu.

MAÇIN HAKEMİ KALKAVAN

Bursaspor’un korkulu rüyası Mete Kalkavan sezonun başında tekrardan sahnede. Beşiktaş kongre üyesi olmasına rağmen olaylı Beşiktaş maçına atanan ve verdiği kararlarla bütün spor camiasının tepkisini çeken Kalkavan, Bursaspor-Kayserispor müsabakasını yönetecek. Deneyimli hakem umuyoruz ki adaletli bir yönetimle maçı analiz eder. Geçtiğimiz hafta VAR sisteminin bile adalet terazisini bozduğu ligimizde Bursaspor taraftarı Kalkavan’a güvenemiyor. Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 19.15’te başlayacak olan müsabaka beIN Sports 1’den naklen yayınlanacak.

İŞTE MUHTEMEL 11

Bursaspor zorlu 90 dakika öncesinde stoper krizi yaşıyor. Samet Aybaba beklerden stoper icat eder mi, yoksa genç ve tecrübesiz demeden Muhammet’e mi şans verir bilinmez ancak en mantıklı 11’i şu şekilde tamamladık: Kalede Harun Tekin, defans hattında Aziz, Ertuğrul, Barış Yardımcı ve Furkan Emre Ünver(Burak Kapacak); orta alanda Furkan(Saivet), Yusuf, Aytaç ve Badji olacak. Forvette ise Necid ve Stancu’nun aynı anda oynatılamayacağı düşünülüyor.

Forvet haftaya sahada

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Samet Aybaba, özellikle merak edilen transfer gelişmesine de noktayı koydu. Aybaba, “4-5 transfere daha ihtiyacımız var gibi duruyor. Bir tane stoper alacağız. Diğer oyuncularla ilgili de hızlı bir çalışma var. Saivet geldi, işlemleri de itiyor. Orta saha için de çalışmalar devam ediyor. Orta sahaya mı kenara mı diye düşünüyoruz. Forvet transferi de önümüzdeki hafta oynayacağımız maça yetişir büyük ihtimalle” dedi. Bu açıklamanın ardından gündeme getirdiğimiz Doumbia transferi gerçekleşti gibi duruyor. Oyuncunun 2 gün içerisinde Bursa’da olması bekleniyor.

DEĞERİNİ BULAN OYUNCU GİDER

Aybaba özellikle stoper konusunda Ekong ve Titi’nin gidişiyle alakalı oluşan olumsuz havaya da açıklık getirdi. Aybaba “Kulüplerin normalde değerini bulduğunda her oyuncuyu verme gibi bir lüksünün olduğuna ben inanıyorum. Bizim o boşalan yerleri çabuk ve hızlı bir şekilde doldurmamız gerekiyordu. Biz orada hata yaptık. Titi gittiğinde biz stoper alsaydık şimdi hiçbir şey düşünmüyor olacaktık ama maalesef onun yerine oyuncu koyamadık. O yüzden Ekong da gidince o bölgede bir sıkıntımız var. Genç arkadaşlarımız mevcut. İleriyi görüp de hazırlık maçlarında oynattığımız bir stoper arkadaşımız var. Onu deneyeceğiz. Biz takım halinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. O yüzden ‘Mevkideki eksiklik bizi etkiler mi?’ sorusu akıllara gelebilir. Belki etkiler ama takım bütünlüğü ile onu da hallederiz diye düşünüyorum” dedi.