Fatih AKKUŞ

 

Bursa, spor dünyasına spora saygısı ve sponcuya desteğiyle bilinen Uçak Asansör firmasının son zamanlarda Yasin Avcı’nın en büyük yardımcısı. O uzun mesafeli koşularına Uçak Asansör desteği ile çıkan Yasin Avcı, yine Uçak Asansör'ün sahibi  Salim Uçak desteği ile Ekim ayında Bursaspor forması ile Kıbrıs Lefkoşe Maratonu'nda koşacak.
 

İZİN ALAMIYORUM

Yasin Avcı’nın en büyük sorunu aslında sadece maddiyat değil. Bir de yasal prosedürler var. Bu konuda sıkıntı yaşadığını ise Avcı şu cümlelerle özetliyor “Ben EÜAŞ'ta çalışıyorum, 8 yıldır il Gençlik Spor Müdürlüğü'nden aldığım izin kağıdı ile koşuyordum, şimdi kurum kabul etmiyor” diyor.

SPORA RENK 
KATMAK İSTİYORUM

Kendisinin spora farklı bir hava katmaya çalıştığını ifade eden Avcı “Spora renk katmaya çalışıyorum, takipçilerime sporu tavsiye edip atletizmi tanıtıp koşuyu öneriyorum. İnşallah yeni projelerim olacak onun programını hazırlıyorum. Bursa’da tarih yazdığımız 3 önemli spor müsabakası var. 

1- Bursaspor bayrağının bir spor müsabakasında dalgalandığı en yüksek yere 3500 metre yüksekliğindeki Erciyes'in tepesine çıkarmak. 
2- Dört metrelik dev bayrakla koşan Türkiye'deki ilk maratoncu. 
3- Alanya'da kostümlü koşuda koşup, Bursa'ya tarihinin bu branşta ilk kupasını getirmek. 

"Bu başarıları Bursa’ya kazandırdığımızda benim beklentim sadece insanların sporu sevmesi ve spora yönelmeleri" diyen Avcı, Ancak şu anda ufak tefek sorunlar yaşıyorum ve bunları atlatmak için destek ve anlayış bekliyorum” diyor ve ekliyor “Uyuşturucu kullanımına son verilmesi ve bu alana dikkat çekmek için Müge Anlı’nın programına koşacağım. Gerekli başvurular yapıldı ancak Müge Anlı onay verirse bunu yine Bursaspor bayrağım ve formamla yapacağım.”