Özlem ATAÇ 

Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği (BATISİAD), 2. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda mevcut başkan Ahmet Er, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi. Mercure Otel’de yapılan genel kurul toplantısına geçmiş dönem bakanlarından Faruk Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif, önceki dönem milletvekilleri İsmet Su, M. Emin Tutan ve Sedat Kızılcıklı ile DEİK Yunanistan İş Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Trakya İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Levent Sadık Ahmet, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve Cüneyt Şener’in yanı sıra iş dünyası temsilcileri, siyasiler ile çok sayıda davetli katıldı. Programın açılışında konuşan BATISİAD Başkanı Ahmet Er, “Batı Trakyalı işadamları arasında birlik ve beraberliği devam ettirip daha da kuvvetlendirmek amacıyla kurulan BATISİAD, ilk günkü azim ve kararlılığıyla çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

İŞ VE AŞ BURSA’DA
Bursa ile Batı Trakya arasında köprü olma misyonuyla çalıştıklarını belirten Er, “Ata topraklarındaki kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık” diyerek, “Üyelerimizi her alanda bilgilendirme amacıyla eğitim seminerleri düzenleme, içte ve dışta gelişen ticari yenilikleri ve değişimleri üyelerimize anlatmak, aidiyetimiz olan Batı Trakya’ya yapılabilecek ekonomik ve ticari faaliyetleri hayata geçirmek için orada ilgili mercilerle iletişimimiz devam ettirmek ana hedefimiz olacak. Orada yaşayan soydaşlarımıza faydalı olmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Genel ekonomik konularına da değinen Er, şöyle devam etti: “2018 yılının sonlarına doğru yaşanan bazı spekülatif gelişmelerle 2019 yılının ilk yarısı sıkıntılı geçti. Ama yılın ikinci yarısından faiz indirimi, devlet desteklerinin artırılması gibi alınan isabetli kararlarla yılı belirli bir ekonomik performans ile tamamladık. Bursa’mız ise üretimden istihdama ve ihracata kadar adeta ekonominin lokomotif kenti gibi. Bursa iş ve aş yaratma konusunda büyük bir potansiyele sahip.” 

KURULAN ÇATILAR BAŞKA…
Bursa’nın her zaman göç alan bir şehir olduğuna işaret eden önceki dönem bakanlarından Faruk Çelik, benzer birçok kurula katıldığını ifade ederek, “Arkadaşlara şunu söylüyorum. Trabzon derneği kurabilirsiniz, Artvinliler derneği kurabilirsiniz, Erzurumlular derneği kurabilirsiniz, Edirneliler derneği gibi nicelerini kurabilirsiniz. Ama bunların hiçbirisini BATISİAD’la, Batum Derneği’yle, BAL-GÖÇ’le, Kosova ve Göçmenleri Derneği’yle mukayese edemezsiniz. Bu bulunduğumuz dernek başka bir şey, diğer hemşerileri bir araya getirmek için kurulan çatılar başka bir şey. Sizin sorumluluklarınız, 783 bin kilometrekareden ibaret değildir. Buradaki sorumluluğunuzun yanında ilave sorumluluklarınız var” diye konuştu.

BURSA’YA DEĞER KATIYORLAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise değişime ve dönüşüme ayak uydurmanın önemine vurgu yaparak, BATISİAD’ın da bu noktada önemli bir kuruluş olduğunu belirtti.  Aktaş, “Bursa’mız, ülkemize ve ekonomimize değer katmak adına aynı amacın ve çabanın içerisindesiniz. Bunu temin edenleri, tedarik edenleri ayakta alkışlamak lazım gelir. Allah azminizi ve gayretinizi artırsın” dedi. Batı Trakyalıların Bursa için önemli bir unsur olduğunu dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, “Hem milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması hem dayanışma bu derneğimiz veya başka derneklerimiz hakikaten güzel fonksiyonlar icra ediyorlar” değerlendirmesini yaptı.

YAPILAN PROJELERLE SINIRLAR AŞILDI
BATISİAD’ın hayata geçirdikleri projelerle Bursa sınırlarını aştıklarının altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Güzel şehrimiz Bursa, adeta bir ana kucağı gibi Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan ve Anadolu’dan herkesi bağrına basmış. Bu kişiler, öncelikle Bursa’ya daha sonra Türkiye’ye nasıl daha fazla katkı sağlarım diye bir araya gelmiş. Bundan dolayı şehrimiz, en iyi üreten şehir olmuş. Bu anlamda bizler, faaliyetlerimizi yaparken iş adamlarını ziyaret etmeye öncelik gösteriyoruz. Yapılan üretimleri gördüğümüzde, Bursa’nın yüksek teknolojiyle iş yaptığını ve dünya pazarına girdiğine şahit oluyoruz. Bu durum bizler için adeta gurur verici. Dolayısıyla belediye olarak aynı oranda ve aynı tempoda iş üretme sorumluluğunu kendimizde hissediyoruz. Yerel yönetimlerimiz, merkezi hükümetle birlikte ülkemizde önemli işlere imza attı. BATISİAD olarak neler üretebilir, insanımıza nasıl faydalı olabiliriz diye düşünmemiz gerekiyor. Çünkü derneğimiz, Batı Trakya ile Bursa arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin artırılması adına önemli adımlar atıyor. Allah birlik ve beraberliğimizi arttırsın. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

BU TOPLULUK ÖNEMLİ BİR STK
DEİK Yunanistan İş Konseyi ve TİAD Başkanı Levent Sadık Ahmet, “STK’lar özveri ister, özgüven ister, zaman ister. Bu topluluk çok değerli bir STK. Olmayanı yaptılar. Biz de Batı Trakya’ya çok zor şartlar altında biz de bunu arkadaşlarımızla yaptık. Bu güzel davet için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Genel kurulda ayrıca, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan da birer selamlama konuşması yaptı. 

DEĞER KATANLARA ÖDÜL
Yapılan konuşmaların ardından, bu genel kuruldan başlayarak diğer tüm genel kurullarda da gerçekleştirilmek üzere; yerel yönetimlerde başarı göstermiş, Bursa ve ülke çapındaki yatırımlarla istihdam sağlamış, yurtiçi ve yurtdışında önemli projelere imza atmış isimlere “BATISİAD Ekonomiye Değer Katanlar Ödülü” verildi. Her 3 yılda bir verilecek ödüllerde bu yıl, Cavit Çağlar, Yeşim Tekstil, Osmangazi Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Şahinler Mukavva, Sanpark Otomatik Parklanma Sistemleri, İbraş Kauçuk, TİAD, Al İpek, Has Asansör, Şem Lastik ödüle layık görüldü.
 

MADDELER TEK TEK
Ödül töreninin ardından Rahmi Yılmaz’ın divan başkanlığındaki genel kurula geçildi. Gündem maddelerinin tek tek görüşüldüğü, oylandığı ve onaylandığı genel kurulda, mevcut başkan Ahmet Er, oy birliği ile yeniden başkanlığa seçildi. Ahmet Er’in başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu şekilde: Ali Ömeroğlu, Cihat Yusufoğlu, İbrahim İsmailoğlu, Gürcan, Yılmaz, İkbal İbrahimoğlu, Salih Altuğ, Adnan Yakupoğlu, Şakir Emin, Bünyamin, Terzi, Rafet Emin Demir, Süleyman Güler, Ekrem Tuna. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Kadir Güleryüz, Ömer Tatar, Rıdvan Hatipoğlu, Hasan Ertürk, Erdal Yusufoğlu, Ahmet Şentürk, Recep Er, Rıdvan Mehmet, Mehmet Paşaoğlu, Fikri Esen, Ali Emre, Ekrem Sadıkoğlu, Furkan İsmail.  Denetleme Kurulu Asil Üyeleri: Mustafa Salimoğlu, Rıdvan Güler, Mustafa Süleyman. Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri: Öznur Güleryüz, Ahmet Manav, Muhittin İbram. Onur Kurulu Üyeleri: Cavit Çağlar, Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Dündar. Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Ahmet Mehmet, Hüseyin Hacıoğlu, Zekeriya Kolat. Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: “Özge Fındıcaklı, Cahit Yakupoğlu, Necdet Alioğlu. Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri: Rahmi Yılmaz, Mustafa Gürses, İrfan Derici, İsmail Kuş, Cüneyt Şener, Mümin Demir, Hayrettin Akpınar, Coşkun Şankaya, Ahmet Serdar, Rıdvan Güler, Ali Arifoğlu, Kaşif Aziz, Erdoğan Çavuş, Ahmet Hüseyinoğlu, Ramadan Mandacı. 

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım