Fatih AKKUŞ

Bu sezon hayatımıza giren ve girdiği günden beri hazırlık maçları dâhil olmak üzere canımızı yakmaya devam eden VAR sistemi verdiği hatalı kararlara hız kesmeden devam ediyor. Bursaspor’un baş belası haline gelen VAR bu zamana kadar Bursaspor’un toplamda 9 puanını çaldı. Gözle görülen ve spor programlarında sıkça dile getirilen hatalar daha önce hakem hatası olarak gözüküyordu. Peki, şimdi videodan pozisyonun tekrarının izlenmesine rağmen hatalı kararlarına devam eden hakemler, “Pozisyonu görmedim” diyemediği için verdiği kararları kasıtlı mı veriyor?

İNKÂR ETME LÜKSÜ YOK

Mesela ligin ilk karşılaşmasında dışarıda olan bir pozisyona penaltı diyerek Fenerbahçe’ye 3 puanı hediye eden bir hakem vardı sahada. Daha sonra maçın özetlerinde spiker dâhil olmak üzere kim izlediyse, “Penaltı değil. Dışarıdan müdahale var” yorumu yapıldı ancak maçın VAR hakemi nasıl bu pozisyona penaltı dedi? Hemen ardından Konyaspor deplasmanında başımıza gelen ve daha sonra sahamızda oynadığımız ve berabere kaldığımız Beşiktaş karşılaşmasında Babel’in attığı goldeki ofsayt pozisyonunu görmeyen ancak Rize deplasmanında attığımız golde 3 cm ile ofsaydı gören uygulama. Şimdi soruyorum: “Madem hakemler kendi inisiyatifini bu sistemde de deneyecekti. Neden bu sisteme bu kadar yatırım yapıldı?”

Taraftar  takımına  güveniyor

Yeşil Beyazlılarda Başkan Ali Ay beraberlikler ve takımın durumuyla alakalı konuştu. Ay, yaptığı açıklamada, “Bu yeni oluşumda taraftarımız da takımına inanıyor ve güveniyor. İnsanlar stattan mutlu ayrılıyor. İlk 6 haftalık dilimde takımlarına verdikleri destek nedeniyle onlara da teşekkür ederim. Şu ana kadar da takımın mücadelesinden son derece memnunuz. Oyuncularımızın verdiği mücadele hepimizi gelecek adına umutlandırıyor. Şimdi tek eksiğimiz kaldı; o da 3 puan. Bir galibiyet aldığımızda gerisi de üst üste gelecektir. Güzel günler yakında” değerlendirmesinde bulundu.Galibiyetler yakın

Tecrübeli teknik adam Samet Aybaba, alınan beraberlikler ve takım içerisindeki dengeler ile alakalı konuştu. Aybaba, yaptığı açıklamada, “Bu beraberlikleri hiç planlamadık. Biz iyi bir takım olduk. En büyük güvencemiz de bu. Taraftarımıza teşekkür ediyorum,  bu takıma sahip çıkıyorlar. Umut diye genç bir kardeşimizi de kazanmaya yönelik ilk hamlemizi yaptık. Shehu’yu da bekliyoruz. Yakın zamanda ihtiyacımız olan galibiyetleri de alacağımızdan şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.